Streli odjeknili na Dolenjskem, policija iskala osumljenca z orožjem

Policija zaradi povzročitve splošne nevarnosti obravnava dva moška.
Fotografija: Policisti obravnavajo dva moška zaradi povzročitve splošne nevarnosti. FOTO: Arhiv S. N.
Odpri galerijo
Policisti obravnavajo dva moška zaradi povzročitve splošne nevarnosti. FOTO: Arhiv S. N.

Zaradi kršitev javnega reda in miru na javnem kraju so dolenjski policisti 31. decembra 2019 posredovali sedemkrat, v zasebnem prostoru pa dvakrat. Obravnavali so še devet drugih dogodkov s področja javnega reda. Zaradi kršitev (prepiri, pretepi, nedostojno vedenje na javnem kraju in do policistov ipd.) so napisali sedem plačilnih nalogov, dve osebi, ki se v Novem mestu nista pomirili, pa so pridržali.

Krogla ga je zadela 

Policisti v Novem mestu, Metliki in Črnomlju so obravnavali več prijav streljanja. V nekaj primerih je bilo ugotovljeno, da gre po vsej verjetnosti za uporabo pirotehnike, so pa v dveh naseljih v okolici Novega mesta in v naselju v okolici Metlike zaradi hitre intervencije še našli in zasegli tulce vojaškega streliva.

Na Kuzarjevem kalu je krogla neznanega kalibra priletela v žleb stanovanjske hiše, poškodovan ni bil nihče.

Hišna preiskava policije

Policisti so od dveh zjutraj na novega leta dan opravili hišno preiskavo v Brezju, kjer naj bi se skrival osumljenec z orožjem. Zaradi streljanja in suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti obravnavajo 31-letnika iz okolice Novega mesta in 38-letnika iz okolice Metlike. Policijska preiskava še poteka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije