GROŽNJE

Strelca s pištolo so policisti odkrili in obvladali

Goričanca so sprva obravnavali zaradi povzročitve splošne nevarnosti, toda ...
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Gregor Katič
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Gregor Katič

KUŠTANOVCI – Tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš je potrdila, da so v ponedeljek pozno popoldne v Kuštanovcih v občini Puconci policisti in kriminalisti PU Murska Sobota obravnavali 64-letnega domačina, ki je domnevno grozil, da bo uporabil pištolo. Izstrelil naj bi tudi nekaj nabojev.

»Policisti smo bili včeraj nekaj po 16. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju PP Murska Sobota, kjer naj bi bilo uporabljeno strelno orožje. Policisti smo opravili ogled in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je v konkretnem primeru podan sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Pri storitvi kaznivega dejanja ni bil nihče telesno poškodovan. Več informacij vam zaradi interesa preiskave ne moremo posredovati,« je pojasnila Rauševa.

Po naših neuradnih, a zanesljivih podatkih je po prijavi na OKC bilo v Kuštanovce poslano več policijskih patrulj, policisti pa so med posredovanjem nosili neprebojne jopiče in čelade. Moškega, ki naj bi med drugim grozil, da bo pobijal, so policisti po intenzivnem iskanju naposled našli in ga prijeli. Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da naj bi moški nameraval storiti samomor, zato je zoper njega prekinjeno policijsko pridržanje, po naših podatkih pa naj bi ga prevzelo medicinsko osebje, ki ga je odpeljalo v ustrezno zdravstveno ustanovo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije