Štajerec mislil, da je Schumacher, in stopil na plin

Kar nekaj voznikov je na Štajerskem ostalo brez svojih vozil.
Fotografija: Na znake policistov prehitri voznik ni ustavil, ampak je še bolj stopil na plin in bežal pred policijo (simbolična fotografija). FOTO: Policija
Odpri galerijo
Na znake policistov prehitri voznik ni ustavil, ampak je še bolj stopil na plin in bežal pred policijo (simbolična fotografija). FOTO: Policija

Policisti PU Maribor so imeli v ponedeljek veliko dela s prehitrimi vozniki, med katerimi so bili nekateri tudi vinjeni, nemalo pa jih je za volan sedlo, čeprav nimajo vozniškega dovoljenja.

Najbolj izstopa primer 55-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem so policisti ob 14.50 v naselju Skorba na odseku ceste, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, izmerili 91 km/h. Na znak policistke ni ustavil, ampak je nadaljeval vožnjo. Policista sta zapeljala za njim in ga v Hajdošah ustavila. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so opravili preskus z elektronskim alkotestom, ki je pokazal 0,63 mg/l.

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo ter podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Brez vozniškega dovoljenja sta vozila tudi 41-letni voznik osebnega avtomobila peugeot 307, ki so ga ustavili okoli 9.30 na Partizanski cesti v Mariboru, in 70-letni voznika osebnega avtomobila opel meriva, ki so ga policisti ustavili ob 14.35 v Radizelu. Obema so vozili zasegli in podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Odklonil alkotest

Ob 18.35 so v Slivnici pri Mariboru ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila renault talisman. Ker je voznik kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu odredili preizkus z elektronskim alkotestom, ki pa ga je odločno zavrnil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo ter podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Ob 19.52 so v Bezeni na regionalni cesti Maribor–Ruše ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila ford fusion, ker je v naselju prekoračil omejeno hitrost za 13 km/h. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli in podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije