PU MARIBOR

Romskega videza sta in govorita hrvaško: če ju vidite, obvestite policijo

Številni vlomi na Štajerskem, policisti opozarjajo na skupino mlajših žensk.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

V Mariboru so policisti samo v torek obravnavali tri vlome v stanovanja, obenem pa poročajo še o najmanj štirih vlomih v stanovanjske hiše na območju Lenarta, Slovenske Bistrice in Ptuja. Policisti sklepajo, da so storilke mlajše ženske, romskega videza, ki se prevažajo z vozili hrvaških registrskih oznak. Javnost pozivajo k pozornosti.

Pred dnevi so policisti prišli na sled dvema mlajšima ženskama romskega videza, ki ju sumijo vlomov v stanovanja na območju Maribora. Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Mariboru jima je odredil pripor in obe sta še vedno v priporu.

Vlomi so se kljub temu nadaljevali in policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da bi lahko torkove vlome v stanovanja na območju Maribora izvršile prav tako mlajše ženske, podobnega (romskega) videza, zelo verjetno tujke. Po za zdaj znanih podatkih govorijo hrvaški jezik.



»Glede na pretekla dejanja je pričakovati, da bodo storilci dejanja v prihodnjih dneh nadaljevali. Policisti bomo vse moči usmerili v njihovo izsleditev in prijetje,« poroča PU Maribor.

Bodite pozorni

Obenem pozivajo k samozaščitnemu ravnanju. Občani naj bodo pozorni na osebe, ki vstopajo v stanovanjske bloke ali stolpnice, neznancem naj ne odpirajo vrat, dosledno naj zaklepajo vrata, praznijo poštne nabiralnike in nasploh naj poskrbijo, da stanovanja ne bodo dajala videza, da nikogar ni doma. Doma naj ne hranijo vrednejših predmetov ali gotovine.

Če vseeno postanejo žrtev kaznivega dejanja, naj o tem takoj obvestijo policijo na telefonsko številko 113, do prihoda policistov pa naj ne hodijo po stanovanju in naj se ničesar ne dotikajo.

Policija prosi javnost, da na telefonsko številko 113, anonimni telefon policije 080 12 00 ali facebook profil PU Maribor sporočijo kar koli, za kar menijo, da bi lahko pripomoglo pri preiskavi obravnavanih vlomov. Še posebej policijo zanima, ali so kje v stanovanjskih blokih ali stolpnicah opazili dve mlajši ženski ali več, romskega videza, za katere bi se dalo sklepati, da izvršujejo kazniva dejanja.

Ker osumljenci za prevoz običajno uporabljajo vozila hrvaških registrskih oznak, bo zelo dobrodošla informacija tudi o tem, če je kdo ali še bo kje opazil taka vozila.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije