PRISTOJNE ČAKALI VEČ UR

Srhljivka na Markovcu: s palico mlatila psa, zlomila naj bi mu tudi tačko (VIDEO)

Veterinarska inšpekcija menda ni ugotovila nepravilnosti.
Fotografija: Pretepanje psa. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Pretepanje psa. FOTO: posnetek zaslona

Po facebooku se je zgodaj popoldne razširil posnetek, na katerem je videti, kako starejša ženska na območju Kopra s palico pretepa psa. Celotno dogajanje je spremljalo tudi obupano cviljenja psa, prisoten pa je bil še en pes, ki je na žensko renčal. Po navedbah prič naj bi imel nesrečnež zlomljeno tudi tačko.

Kot so nam zaupali v Obalnem društvu za zaščito živali, so veterinarsko inšpekcijo čakali več ur. »Pričakovali smo najmanj takojšen odvzem psov,« so razočarani. Ob prihodu inšpektorica naj ne bi ugotovila nobenih nepravilnosti niti ni odredila veterinarskega pregleda psa, ki bi pokazal njegove morebitne poškodbe. Poslovila naj bi se le z nasvetom za boljše sosedske odnose.


Kot so nam še zaupali v društvu, je ženska na posnetku podnajemnica, ki z lastnico deli dvorišče. Tam naj bi se trenutno nahajalo kar sedem psov, ki živijo grozno življenje. Prijavili naj bi jih že večkrat, a pristojni do zdaj še niso ukrepali. V društvu so nad delom koprske inšpekcije – milo rečeno – razočarani.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na pristojno inšpekcijsko službo, a nam ji ni uspelo priklicati. Na koprski policijski upravi so nam dejali, da je bila policija o dogodku seznanjena, obveščena je tudi veterinarska inšpekcija, prav tako je identificirana domnevna storilka. Trenutno se zbirajo informacije in na podlagi ugotovitev ter po pridobljeni dokumentaciji veterinarske inšpekcije bodo koprski policisti ustrezno ukrepali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije