Srhljivi klic na številko 113: moški privezan k drevesu, ne ve, kje se nahaja

Aktivirani so bili tudi policisti vodniki službenih psov. Klicatelja so našli, a sledi o lovski pasti, o kateri je govoril, niso našli. Ugotovili pa so nekaj povsem drugega.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Marko Feist

Danes ob 1.24 je 51-letni moški poklical na 113 in povedal, da se je med vožnjo z mopedom proti domu (iz smeri Polskave proti Gaberniku), ko je zavil v gozd, ujel v past, ki so jo nastavili lovci. Privezan naj bi bil k drevesu, zaradi česar naj ne bi mogel nikamor, policistom pa ni pa znal povedati, kje se nahaja.

Nizke temperature bi lahko bile usodne

Policisti so obvestilo, čeprav je bilo zelo nenavadno, vzeli resno. Zaradi nizkih temperatur, ki bi lahko bile za klicatelja tudi usodne, so v iskanje vključili tudi policiste vodnike službenih psov policije. »Ob 2.34 so prav policisti vodniki službenih psov policije klicatelja našli v Ogljenšaku. Ugotovili so, da je vozil neregistriran moped, zaradi nepravilne strani vožnje pa zapeljal na desno in z vozišča, padel in lahko telesno poškodovan obležal. Na kraju ni bilo nobene pasti in kršitelj ni bil nikamor privezan. Zakaj ni mogel nikamor, pa je pokazal elektronski alkotest. V organizmu je namreč imel kar 1,20 mg/l alkohola,« so zapisali v policijskem poročilu. 

Ugotovili so tudi, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade. Po dogodku so ga reševalci prepeljali v UKC Maribor.

Čaka ga sodnik

»Policistom bo, ko se bo streznil, verjetno lahko hvaležen, da so ga rešili iz 'lovske pasti', samo ugibamo pa lahko, ali so ga rešili še pred čim hujšim v tej mrzli noči. Policisti bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče,« so še zapisali v poročilu PU Maribor.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije