TRAGIČNO

Srečko (36) nenadoma zavil levo in silovito trčil v avtobus

Objavljeno 15. april 2019 11.47 | Posodobljeno 15. april 2019 11.48 | Piše: Mojca Marot

Pri Zidanem Mostu umrl 36-letni voznik avtomobila. Ranjeni še trije potniki in voznica avtobusa.

Voznik, ki je zapeljal v avtobus, je ostal ukleščen v vozilu. FOTO: Pgd LaŠko
ZIDANI MOST • V četrtek zvečer, malo po 20. uri, sta v Zidanem Mostu v občini Laško trčila avtobus in osebno vozilo. Celjski poklicni gasilci in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Laško so takoj, ko so prišli na kraj dogodka, tega zavarovali, zatem pa preprečili iztekanje goriva iz avtobusa in ga prečrpali, razsvetljevali kraj dogodka, stabilizirali avtobus in odklopili akumulatorja na vozilih. Voznik, ki je zapeljal v avtobus, je ostal ukleščen v vozilu, rešiti so ga morali s tehničnim posegom. Žal pa so bile njegove telesne poškodbe tako hude, da je umrl še pred prihodom reševalcev nujne medicinske pomoči, ki so na prizorišče prihiteli iz Laškega. Reševalci so imeli sicer polne roke dela, saj so oskrbeli štiri poškodovane osebe na avtobusu in jih prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Kot smo izvedeli, naj bi v nesreči umrl 36-letni Srečko Geršak iz Marija Gradca pri Laškem, ki se je usodnega večera peljal k partnerici.

Več podrobnosti o tragični prometni nesreči so včeraj razkrili na policiji. »V silovitem čelnem trčenju z avtobusom je umrl 36-letni voznik osebnega vozila, doma z območja Laškega, ki je vozil iz smeri Laškega proti Zidanemu Mostu in je na ravnam delu vozišča iz neznanega razloga zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter trčil v avtobus, ki ga je nasproti pravilno pripeljala 45-letna voznica, z njo pa so bili še trije potniki, stari 23, 51 in 52 let,« je povedala Milena Trbulin s Policijske uprave Celje. Kot smo izvedeli, naj bi umrl 36-letni Srečko Geršak iz Marija Gradca pri Laškem, ki se je usodnega večera peljal k partnerici v bližino Sevnice, pri kateri naj bi zadnjega pol leta živel. Zakaj je nenadoma zavil levo in trčil v avtobus, ni znano. Če je šlo za zdravstvene težave, bo najverjetneje pokazala sodna obdukcija, ki je bila odrejena. Na območju PU Celje je letos v prometnih nesrečah umrlo že sedem ljudi, lani v enakem obdobju le ena. 
7 mrtvih v prometnih nesrečah je bilo že letos na območju PU Celje.
Deli s prijatelji