KRVAVO V MURSKI SOBOTI

Množični pretep v Murski Soboti, dva zabodli z nožem

Pomoč so poiskali v bolnišnici.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Blaž Samec, Delo

MURSKA SOBOTA – Policisti so zaključili preiskavo medvrstniškega nasilja, ki se je zgodilo lanskega 12. novembra v Murski Soboti. Do spora je prišlo med dvema skupinama mladoletnikov. Dve osebi sta bili zabodeni z nožem in sta poiskali zdravniško pomoč v bolnišnici.

Zaradi zgornjega primera je bila na okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti zoper dva mladoletnika podana kazenska ovadba. Osumljena sta povzročitve lahke telesne poškodbe po II. odstavku 122. člena KZ-1. Uveden je bil tudi postopek o prekršku zoper enega kršitelja, zaradi kršitve določil II. odstavka 6. člena zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1).

Ste žrtev? Pokličite 113

Policija opozarja, da je nasilje med vrstniki lahko psihično, fizično ali kombinacija obojega: »Prav tako medvrstniško nasilje ni omejeno na kraj, pojavi se lahko povsod. Razlogi in vzroki za nastanek nasilja so pogosto netoleranca do drugačnosti, koristoljubje in želja po lastni uveljavitvi. Zato želimo spodbuditi otroke in mladostnike, da se o nasilju zaupajo svojim staršem, učiteljem, vzgojiteljem, trenerjem, prijateljem ali kateri koli drugi osebi, ki jim lahko pomaga.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije