KAJ SE DOGAJA?

Spet zagorelo v Lenartu: dva gasilca poškodovana

V sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu je danes nekaj pred 18. uro spet zagorelo. 
Fotografija: Požar v obratu za predelavo odpadkov v Lenartu 14. aprila. FOTO: PGD Benedikt
Odpri galerijo
Požar v obratu za predelavo odpadkov v Lenartu 14. aprila. FOTO: PGD Benedikt

LENART – Podjetje, v katerem so zagoreli odpadki, si je v tem tednu ogledal tudi okoljski minister Simon Zajc, sedaj pa je ponovno zagorelo. Na delu so bili vsi okoliški gasilci. Po poročanju portala 24ur naj bi bila dva gasilca med intervencijo poškodovana. Gorijo bale, v katere so zloženi odpadki, gasilci pa jih lahko gasijo samo s peno. Požar je sicer omejen, po koncu požara pa bodo postavili požarno stražo še poroča 24ur.

Policija je bila o požaru obveščena ob 17.47. Ko bodo izpolnjeni pogoji za varno delo, bodo opravili ogled. Trenutno na kraju poteka gasilska intervencija. Preiskava prejšnjega požara se ni zaključena.

Prejšnji teden je ogenj zajel veliko halo, v kateri so skladiščili odpadne plastične materiale. Med gašenjem je bil poškodovan gasilec. Za zdaj sicer vzroki za požar po besedah Janeza Pavčnika, direktorja proizvodnje in logistike v podjetju Salamon, ki po Sloveniji zaposluje 800 ljudi, še niso znani.

Pavčnik je povedal, da so bili že izključeni vsi preostali možni elementi, zato je neuradno do požara, ki je po nekaterih ocenah povzročil za okoli 250.000 evrov škode, prišlo zaradi samovžiga.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije