Sosedi zažgal garažo

Med gašenjem se je lastnica garaže opekla.
Fotografija: Kurjenje v naravi je prepovedano (simbolična fotografija). FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kurjenje v naravi je prepovedano (simbolična fotografija). FOTO: Reuters

V sredo dopoldne je 59-letnik na zemljišču na Stari Gori pri Šentilju zakuril porezane veje smreke. Ker kurišča ni ustrezno uredil in zavaroval, se je ogenj razširil na leseno lopo oz. garažo, ki je last 57-letne domačinke. Garaža je v celoti zgorela.

V garaži je imela lastnica spravljenih okoli 10 kubičnih metrov drv, traktorsko prikolico, plug, škropilnico in pločevinasto posodo za bencin. Ko je skušala te predmete rešiti pred ognjem, se je opekla po rokah in obrazu. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor. Njene poškodbe so opredeljene kot lažje.

Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 10.000 evrov. Policisti bodo moškega zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti ovadili pristojnemu tožilstvu.

Razglašena velika požarna nevarnost

Vlada je sicer z jutrišnjim dnem razglasila veliko požarno nevarnost za vso državo, razen za območja s snežno odejo. Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, zunaj pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, in izvajati ognjemete. Pristojni organi bodo v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajali poostren nadzor.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije