ŽALOST DO NEBA

Sorodnik umorjene Nike razkril: imela je že ime za otroka

Bližnji sorodnik Nike Omahen Makić je povedal, da je pokojna svojo hčerko želela poimenovati Nejra.
Fotografija: Nika Omahen Mikić je bila žrtev psihopata. FOTO: Facebook, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Nika Omahen Mikić je bila žrtev psihopata. FOTO: Facebook, posnetek zaslona

Sorodniki in prijatelji so se danes poslovili od umorjene 27-letne Nike Omaheh Makić in njenega še nerojenega otroka, ki sta življenje izgubila v grozljivem zločinu v Grosupljem pretekli teden.

Niko so v poslovilno vežico pripeljali v soboto, od nje pa so se poslovili danes na pokopališču v Ivančni Gorici. O ostudnem zločinu, ki je pretresel družino – med žalujočimi so navedeni oče, mama, mož, brat, štiri sestre in številno sorodstvo, prijatelji ter sosedje – so se razpisali tudi bosanski mediji, saj je bila Nika po očetu bosanskih korenin.


Nika prevzela posle svojega očeta


Na Islamskem portalu so povzeli besede sorodnika pokojne Nike Senahida Makića. Ta je za medije dejal, da je Nika svoji nerojeni hčerki (bila je v sedmem mesecu nosečnosti) želela dati ime Nejra.

Bližnji sorodnik Makić je dejal, da je Nika postala lastnica in direktorica podjetja Fama v Grosupljem, potem ko je njen oče Fikret Makić odšel v pokoj. Nika je s tem prevzela štiridesetletno tradicijo zidarskega podjetja svojega očeta.


Morilec Roman se je sprva zagledal v Nikino starejšo sestro


Preiskovalci od Romana Miklavčiča niso izvedeli nič, prej si je sodil sam. FOTO: Facebook, posnetek zaslona
Preiskovalci od Romana Miklavčiča niso izvedeli nič, prej si je sodil sam. FOTO: Facebook, posnetek zaslona
Senahid Makić je za portal hayat.ba povedal, da je pred desetimi leti morilec Roman Miklavčič (44) pošiljal ljubezenska sporočila Nikini starejši sestri. Potem ko se je ta poročila, pa je pred nekaj leti za novo žrtev izbral Niko in ji pogosto pošiljal cvetje in darila. 


Poročila se je lani


»Nika se je lani srečno poročila z Edinom Nuhanvićem iz Velike Kladuše, s katerim je zanosila. Psihopat ni mogel sprejeti, da je Nika Edinova ... Želel jo je kaznovati za nekaj, česar ni mogel doseči, in je svojo neuresničeno željo pretvoril v zločin, v katerem je najprej vzel življenje Niki in nato še nerojenemu otroku, potem pa še sebi,« je za bosanski portal povedal Makić.


Ustrelil jo jo v hrbet in vrat


Bosanski mediji so objavili osmrtnico, v kateri so zapisali, da je bila bosanskih korenin. FOTO: posnetek zaslona
Bosanski mediji so objavili osmrtnico, v kateri so zapisali, da je bila bosanskih korenin. FOTO: posnetek zaslona
Dodal je, da je Niki tistega tragičnega dne sledil in okoli 9. ure zjutraj pred njenim podjetjem počakal, da je za delavce pripravila razpored. Ko je zapustila stavbo, jo je ustrelil.

»Ustrelil jo je s strelom v hrbet in v sprednji del vratu. Ko je stekla proti stavbi čez cesto, je še mislila, da se je rešila, a na žalost je na kraju dogodka na parkirišču pred stavbo umrla,« je še pojasnil Makić.

Nikin oče Fikret Makić, lastnik podjetij, katerih direktorica je bila Nika, je na spletnih omrežjih večkrat omenjen kot eden večjih donatorjev za izgradnjo džamij. V Bosanski Krupi mu je pripadla tudi čast, da je položil temeljni kamen za nov verski objekt, hkrati pa je bil dejaven tudi v islamski skupnosti v Sloveniji.

Več o zadnjem slovesu od pokojne Nike preberite v ponedeljkovi tiskani izdaji Slovenskih novic.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije