GROZLJIVO

Šokiral Slovenijo, mučitelj mačke zdaj javnosti sporoča ...

Objavljeno 16. maj 2019 19.43 | Posodobljeno 16. maj 2019 22.55 | Piše: T. V.

Je zapis iskren?

Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock
Bralec nas je po objavi članka o videoposnetku, na katerem oseba z mostu vrže mačka, kar je sprožilo val ogorčenih komentarjev, opozoril na zapis, v katerem se domnevni storilec za svoje dejanje opravičuje.

Na videoposnetku je videti, kako kljub pozivom in zgroženim krikom prisotnih zagrabi mačka in ga brez pomisleka zabriše čez ograjo mostu. Domnevno naj bi šlo za mladoletno osebo s širšega območja Bleda, ki naj bi se nato zaradi številnih komentarjev, v katerih ni manjkalo nazornih opisov, kaj bi naredili okrutnežu, oglasil.

V sporočilu je domnevni storilec dejanja, ki je šokiralo Slovence, sporočil, da je posnetek star že tri leta. »Res je, da to ni prav, in mi je zelo žal za to, kar sem naredil, vendar maček je preživel. Maček je prišel nazaj in mu ni bilo nič. Videti je, kot da bi ga vrgel v prepad, a je bilo visoko dva metra in mačku ni bilo nič. Mi je pa zelo, zelo žal,« piše.

Posnetek nelektoriranega zapisa domnevnega storilca:
image
Zapis. FOTO: posnetek zaslona


Druga bralka pa nam je sporočila, da je napisal laž, saj globina ni le dva metra. Posnetek naj bi namreč nastal na radovljiški železniški postaji, zgodilo pa se je pred kratkim.

Oglasila se je policija
Gorenjski policisti na podlagi pridobljenih podatkov preverjajo sporno ravnanje z živaljo, ki se je danes v obliki zapisa in videa razširila po družbenem omrežju. V tej zvezi je bilo sprejetih tudi več prijav. Opravljeni so bili že prvi razgovori in pridobljene določene informacije, na podlagi katerih bodo izvedeni še nadaljnji ukrepi v smeri ugotavljanja suma nezakonitosti, bodisi kaznivega dejanja po kazenskem zakoniku ali prekrška po zakonu o zaščiti živali, sporoča PU Kranj.

Policija tovrstne sume obravnava z vso resnostjo in tudi v tem primeru bodo izvedeni in se že izvajajo vsi ukrepi, da se čim prej ugotovijo okoliščine ter vloga in odgovornost oseb v dogodku, so še dodali.


Objavljamo tudi posnetek, ob tem pa opozorilo, da ni za občutljive.


Kakšne so kazni?
Kazenski zakonik za surovo ravnanje ali nepotrebno povzročanje trpljenja živali predvideva denarno kazen ali zapor do enega leta, za mučenje več živali, trajno pohabljenje ali na krut način povzročen pogin pa do dveh let zapora. Za prekršek po zakonu o zaščiti živali se posameznik kaznuje z globo od 800 do 1200 evrov.

SPOROČILO UREDNIŠTVA: Možnost komentiranja smo izklopili zaradi neprimerne vsebine.

Deli s prijatelji