BIVŠA LJUBICA

Sodnik grozil, da jo bodo nesli v krsti

Predsednika mariborskega delovnega sodišča Stanka Omerzuja nepravnomočno že obsodili zaradi groženj.
Fotografija: Sojenje zaradi zalezovanja se bo končalo konec avgusta.
Odpri galerijo
Sojenje zaradi zalezovanja se bo končalo konec avgusta.

MARIBOR – »Kurbe, prasice, pocestnice, ki spolno občujejo za denar,« je le del besednega zaklada, ki ga je uporabljal klicatelj v dom starejših Idila, ko je želel govoriti z nekdanjo ljubico. Telefonistki, ki sta v obravnavanem času dvigovali telefone, sta bolj ali manj prepričani, da je bil to glas zalezovanja obtoženega Stanka Omerzuja. »Gospod, ki se je predstavil kot Stanko Omerzu, je želel govoriti z žensko. Klici so prihajali pet- ali šestkrat na dan. Postajalo je vse bolj neprijetno,« je na sodišču dejala Mateja Zobec, ki je v obravnavanem času v domu kot receptorka pomagala prek študentskega servisa.

Na prostor za priče je stopila tudi Brigita Juhart Lesnik, ki naj bi sodišču potrdila zgodbo obtoženega predsednika mariborskega delovnega sodišča o tem, kako je zbrani druščini razlagal, da je ženski podaril svoj mobilni telefon. »Srečevali smo se na kadrovskih konferencah, ki sem jih pomagala organizirati. Stanko Omerzu je bil povabljen predavatelj in v enem od pogovorov sem prisotnim povedala, kakšno neprijetno izkušnjo preživljam z moškim, ki mi je kupil telefon, nato pa mi je prek tega telefona prisluškoval,« je zgodbo začela Juhart Lesnikova.

Rože pred vrati

Takrat naj bi Omerzu, tako priča, kot iz topa ustrelil, da je tudi sam podaril telefon neki ženski iz Slovenske Bistrice in da se nadeja, da ne bo imel zaradi tega kakšnih težav. »Ko sva se naslednje leto spet srečala na konferenci, me je povprašal, kako sem rešila zadevo, a istočasno pripomnil, da zdaj tudi sam doživlja podobno zgodbo,« je sklenila Brigita Juhart Lesnik. O tem, da naj bi telefonski aparat, s katerega je bilo poslanih največ obremenilnih dokazov v tem kazenskem postopku, podaril oškodovanki, je poskušal sodnico Karmen Krajnc prepričati tudi odvetnik Marjan Veit, češ da mu je predsednik sodišča med pogovorom, ko mu je sam zaupal, da je stari aparat podaril prodajalki v pekarni, razložil, da je tudi on svojega dal tej ženski.
Kako vsiljiv, žaljiv in predrzen naj bi bil Stanko Omerzu do bivše, je sodišču poskušala pojasniti njena tesna sodelavka Špela Lubej: »Stala sem ji ob strani, saj ni več zdržala. Pokazala mi je SMS-sporočila, ki so bila včasih ljubezniva, drugič grozeča. Eno izmed njih se je glasilo, da če do konca meseca ne bo zapustila Slovenije, jo bodo čez mejo odnesli v krsti.«

Spomnimo, da so policisti Stanka Omerzuja ovadili zalezovanja, potem ko kar ni prenehal nadlegovati svoje intimne prijateljice. Pošiljal ji je SMS-sporočila, včasih tudi grozilna, je nenehno klical po telefonu in ji pred vrati puščal rože. Ko so ga obiskali kriminalisti, naj bi se telefonski klici prenehali, a ji je obtoženi grozil. In prav slednji primer groženj je pred dnevi dobil sodni epilog, sodniku, ki že 30. leto predseduje delovnemu sodišču v Mariboru, pa so prisodili pogojno dvomesečno zaporno kazen s preizkusno dobo enega leta. Seveda pa sodba še ni pravnomočna, saj je obdolženi zoper kaznovalni nalog podal ugovor.
Sojenje v primeru zalezovanja se bo nadaljevalo konec avgusta. Sodniku, ki ima menda obilico zdravstvenih težav, pa pavza v sojenju, ki je nastala zaradi sodnih počitnic, pride še kako prav, saj se s svojim odvetnikom že skozi celotni postopek trudita zadevo čim bolj zavlačevati. Odvetnika Velimirja Cugmasa je sodnica kaznovala že z dvema tisočakoma denarne kazni. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije