KRVAVA SLOVENIJA

Slovenijo pretresel zločin: pred smrtjo brutalno pretepen

Natančen vzrok smrti še ugotavljajo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Aleš Andlovič

JESENICE – Kriminalisti so preiskali smrt moškega, ki je v soboto umrl zaradi nasilja. Truplo so v objektu na območju Jesenic našli v nedeljo zjutraj, o najdbi pa je bila takrat obveščena tudi policija, ki je takoj izvedla aktivnosti za preiskavo dogodka.

Do večera so prijeli tri osebe, ki jih kriminalisti utemeljeno sumijo kaznivega dejanja povzročitve posebno hudih telesnih poškodb, zaradi katerih je žrtev umrla.

Tri osebe, gre za dva moška in žensko, so kriminalisti v času 48-urnega policijskega pridržanja s kazensko ovadbo privedli tudi k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor.

Obdukcija še ni končana

Pokojni in osumljenci so bili dobri znanci, na tragični dan pa so se v nastanitvenem objektu sprli. Med njimi je naprej prišlo do prepira in potem še do pretepa, v katerem je pokojni utrpel zelo hude telesne poškodbe. Zavarovane sledi na kraju kažejo, da so bili aktivni vsi trije osumljenci. Poškodbe na žrtvi so po prvih ugotovitvah posledica udarcev in brc. Odrejena je bila sodna obdukcija, v kateri natančen vzrok smrti še ugotavljajo.

Osumljenci in žrtev so bili pred dogodkom že v policijskih postopkih.

Grozi jim do 15 let zapora

Kdor koga tako hudo telesno poškoduje ali prizadene tako hudo škodo zdravju, da je bilo zaradi tega v nevarnosti življenje poškodovanca, ali je uničen ali za vselej zelo oslabljen pomemben del njegovega telesa ali pomemben organ ali je postal poškodovani zaradi tega za vselej nezmožen za vsakršno delo ali je ostal skažen ali mu je bilo za vselej hudo okvarjeno zdravje, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let. Če poškodovani zaradi poškodbe iz prejšnjega odstavka umre, se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije