POŽARI

Slovenija je gorela

Gasilci so imeli polne roke dela.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Ponoči so morali gasilci zaradi požarov večkrat posredovati. Ob 3.19 so v naselju Praprotnica v občini Mirna ponovno zagorele tri bale sena. Gasilci PGD Mirna so ogenj pogasili.

Ob 2.55 je na Vurberku v občini Duplek gorela suha trava na površini okoli 100 kvadratnih metrov. Poklicni gasilci PGB Maribor in gasilci PGD Dvorjane so požar pogasili. Materialna škoda ni nastala, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Okoli pol ene ure so bili na delu gasilci v naselju Trnovec blizu Metlike, kjer so goreli trije komunalni zabojniki. Gasilci so požar omejili in pogasili. En zabojnik za papir je ogenj popolnoma uničil, dva v bližini pa sta delno poškodovana. Na kraju so bili prisotni tudi policisti.

Malo po 23. uri so zabojnik za embalažo gasili tudi na Anžurjevi ulici v Ljubljani.

Zagoreli vozili povsem uničeni

Nekaj minut pred polnočjo je na mejnem prehodu Jurij v občini Kungota zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Zg. Kungota so požar pogasili. Vozilo je uničeno.

Osebno vozilo je med vožnjo zagorelo tudi okoli 16.30 na Tržaški cesti na Brezovici pri Ljubljani. Požar so začeli gasiti mimoidoči z ročnimi gasilnimi aparati, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Brezovica pri Ljubljani, ki so tudi zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policistom pri ogledu. Vozilo je bilo v požaru popolnoma uničeno.

Pazljivo pri kurjenju v naravi!

Malo pred 21. uro je v Dilcih v občini Koper tlela žerjavica na dopoldanskem pogorišču. Gasilci JZ GB Koper so pogasili žerjavico na površini 10 kvadratnih metrov. Prvotno je zagorelo kmalu po poldnevu, ko je občanu pri kurjenju v naravnem okolju ogenj ušel izpod nadzora. Gasilci JZ GB Koper, PGD Krkavče in Babiči so pogasili požar, v katerem je zgorelo okoli 8000 kvadratnih metrov travnate površine.

Ogenj je občanu pri kurjenju v naravnem okolju ušel izpod nadzora tudi v bližini predora Kastelec okoli 15. ure. Gasilci JZ GB Koper in PGD Osp so pogasili požar, v katerem je zgorelo okoli 5000 kvadratnih metrov travnate površine.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije