MIGRANTI

Skrili so se v prtljažnik

Srečo je v prtljažniku osebnega vozila preizkusila družina iz Turčije. Policisti so ovadili nemško voznico in francoskega sopotnika.
Fotografija: Turška družina je zdaj v centru za tujce. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Turška družina je zdaj v centru za tujce. FOTO: PU Koper

DRAGONJA – Tujci, ki poskušajo nezakonito prečkati mejo med Hrvaško in Slovenijo, to poskušajo storiti bolj ali manj inovativno. Srečo pa je kar v prtljažniku osebnega vozila ta konec tedna preizkusila družina iz Turčije.
Svojo srečo so preizkusili na mejnem prehodu Dragonja. FOTO: Leon Vidic
Svojo srečo so preizkusili na mejnem prehodu Dragonja. FOTO: Leon Vidic

V soboto ob 10.55 so namreč policisti na mejnem prehodu Dragonja pri vstopu osebnega avtomobila s hrvaškimi registrskimi tablicami poleg voznika in sopotnika odkrili še štiri tujce, je pojasnila Anita Leskovec, tiskovna predstavnica PU Koper: »Vozila je 33-letna državljanka Nemčije z urejenim statusom bivanja v Švici, sopotnik je bil 25-letni državljan Francije. V prtljažnem delu je bila skrita turška družina, in sicer moški, ženska in otrok, še en otrok pa je bil na zadnjem sedežu v vozilu.« Tujci niso imeli veljavnih listin za vstop v Slovenijo. Voznico in sopotnika bodo ovadili, Turke so odpeljali v center za tujce, z njimi pa postopki še potekajo.


Policisti so imeli ves konec tedna precej dela z nezakonitimi migranti, saj so na območju PU Koper prijeli 89 tujcev in še dva Makedonca, ki sta jih nezakonito prevažala čez mejo. Tudi na Kočevskem so med varovanjem državne meje izsledili 23 tujcev, na območju PU Novo mesto pa 79. Pri Podlehniku so policisti prestregli 13 državljanov Turčije, ki so na zeleni meji peš nedovoljeno vstopili v našo državo, na Celjskem pa so prijeli mladoletnega državljana Maroka, ki je hodil po železniških tirih v smeri proti Celju.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije