POŽAR

Škode za 60 tisočakov

Objavljeno 23. januar 2020 21.00 | Posodobljeno 23. januar 2020 21.00 | Piše: O. B., B. K. P.

Zagorelo je v mansardi hiše v Zgornjem Velovleku, ogenj je uničil del strehe. Gasilci so konec tedna intervenirali v kranjski knjižnici in pekarni v Trnovljah..

Škoda je velika. FOTO: Pgd Destrnik
V Zgornjem Velovleku, naselju v občini Destrnik, je zagorelo v mansardi stanovanjske hiše. Požar, ki so ga ukrotili gasilci PGD Desenci, PGD Destrnik, PGD Ptuj in PGD Grajena, je uničil mansardo in 130 kvadratnih metrov ostrešja.
image
Občana, ki se je nadihal dima, so odpeljali v bolnišnico.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so občana zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom reševalci z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Ptuj. S Policijske uprave Maribor pa so sporočili, da je nastala večja premoženjska škoda, ki se po nestrokovni oceni giblje okoli 60.000 evrov.

Potrdili so, da je bila »s kraja dogodka zaradi zdravstvenih težav, ki bi lahko bile povezane z vdihovanjem dima, v Zdravstveni dom Ptuj odpeljana ena oseba, ki pa so jo po opravljenem zdravniškem pregledu odpustili domov. Po opravljenem kriminalistično-tehničnem ogledu je bilo ugotovljeno, da je vzrok požara pregretje cevi iz nerjaveče pločevine, ki je nameščena v izhodnem predelu dimnika.«

V Kranju so v soboto dopoldne zaposleni iz mestne knjižnice evakuirali 200 obiskovalcev, saj se je sprožil avtomatski javljalnik požara. V knjižnico so prišli gasilci in prostore pregledali, ponastavili so tudi alarmne naprave, ognja pa niso našli.

Zublji so medtem zajeli pekarno v Trnovljah. Kot so zapisali na spletni strani uprave za zaščito in reševanje, je zaradi okvare ventilatorja na odvodu toplega zraka nastala prašna eksplozija in povzročila požar ostrešja pri zračniku.
Oseba je bila po opravljenem zdravniškem pregledu odpuščena domov.


Celjski poklicni gasilci in njihovi kolegi iz PGD Trnovlje so ogenj pogasili, ohladili peč, prezračili prostore, odstranili zračnik, odprli del ostrešja in pogasili posamezna žarišča. Poškodovani del so pokrili s folijo. 
Deli s prijatelji