KJE JE JON?

Sina je izgubila v Sloveniji: »Zelo žalujemo«

Že 13 tednov ga iščejo.
Fotografija: Jonathan Luskin z mamo Susan Stone na Dunaju, tik preden je izginil. FOTO: Susan
Odpri galerijo
Jonathan Luskin z mamo Susan Stone na Dunaju, tik preden je izginil. FOTO: Susan

BOHINJ – Po 13 tednih od izginotja prihajajo nove informacije o pogrešanem 25-letnem Američanu Jonathanu Reidu Luskinu. Policija je v stiku s starši pogrešanega, kar nam je potrdila tudi mati pogrešanega. »Še vedno smo v stiku s slovensko policijo in delamo na primeru. Pred kratkim smo dobili dovoljenje za sodelovanje z družbenimi omrežji, ki jih je Jon uporabljal (google, tinder, facebook, instagram) in finančnimi institucijami, kjer je imel odprt račun. Da smo dobili dovoljenje za vpogled, so nam to morali odobriti pri slovenski policiji in FBI,« nam je pojasnila njegova mati Susan Stone. Kot pravi, se z izgubo težko spopada: »Lahko rečem, da se s težavo premikamo, a se, da ne pademo, pri tem pa smo izjemno žalostni in zelo žalujemo.«

Prespal v ljubljanskem hostlu

Jonathana, ameriškega študenta iz Winsconsina, so nazadnje videli, ko je na Dunaju vstopil na vlak za Ljubljano 22. junija. Od takrat ga ni nihče več videl, ni bil dosegljiv in tudi denarja ni več dvigoval z bančnimi karticami. Prijatelju je povedal, da gre planinarit v Triglavski narodni park.

Slovenska policija je ugotovila, da je v noči na 23. junij prespal v ljubljanskem hostlu, nato pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Policija je doslej preiskala planinske poti in ga ni našla. Vseeno pa se zdi, da bi Jonathan lahko bil žrtev 'bohinjskega trikotnika', kjer mnogi izginejo brez sledu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije