ČRN DAN V NAŠIH GORAH

Usodni Triglav: z višine padel v smrt

Gorski reševalci so posredovali večkrat.
Fotografija: Sestop s Triglava je bil za tujca usoden. FOTO: Arhiv
Odpri galerijo
Sestop s Triglava je bil za tujca usoden. FOTO: Arhiv

KRANJSKA GORA – Ekipa za helikoptersko reševanje je s policistom gorske enote smrtno nesrečo razen na Spodnjem Rokavu obravnavala tudi na Triglavu. Gre za drugo smrtno gorsko nesrečo danes. Sredi popoldneva je pri sestopu s Triglava proti Planiki padel tuji opremljen gornik. Umrl je na kraju nesreče.
 
Preberite še:

Strašna smrt, omahnil v steni na višini 2200 metrov



Poleg dveh smrtnih gorskih nesreč so policisti na območju Gorenjske obravnavali še dva padca kolesarjev v gorskokolesarskih parkih (eden si je pri tem zlomil nogo) in padec kamenja na glavo obiskovalca pri Martuljških slapovih.

Nad vasjo Stržišče v občini Tolmin so reševali obnemoglega pohodnika. Prvi posredovalci so ga iz Podbrda prepeljali v dolino.

Malo pred poldnevom so reševalci GRS Jezersko na Zgornjem Jezerskem rešili nepoškodovano osebo s ferate na poti z Vršiča, proti Mali Mojstrovki pa se je zaplezala planinka. S helikopterjem LPE so jo nepoškodovano prepeljali na Vršič.

Ob 14.15 so na Krvavcu (občina Cerklje na Gorenjskem) posredovali gorski reševalci postaje GRS Kranj in dežurna ekipa GRS na Brniku s policijskim helikopterjem, saj se je huje poškodovala mlajša oseba. Oskrbeli so jo in s helikopterjem prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije