Z OBEMA BIL HKRATI

Saro je umoril, Julijo pohabil

Objavljeno 25. april 2019 07.05 | Posodobljeno 29. april 2019 13.49 | Piše: Gordana Stojiljković

Policija ovadila Sebastiena Abramova za umor na zahrbten način in iz koristoljubja. Komunikacija med priprtima Abramovom in Julijo Adlešič nemoteno poteka.

Sebastien Abramov je ves čas vztrajal, da je 24-letno dekle Saro Veber sredi dnevne sobe njenih domačih ustrelil po nesreči.
LJUBLJANA – Prve ugotovitve kriminalistov glede smrti 24-letne Sare Veber iz Pernovega pri Žalcu so nakazovale, da jo je takrat 25-letni Sebastian Colarič – ki se je preimenoval v Sebastiena Abramova – ustrelil po nesreči, medtem ko je čistil polavtomatsko puško. Da gre torej za nenaklepno kaznivo dejanje povzročitve smrti iz malomarnosti. »Kmalu pa so se začela kazati nekatera neskladja v elektronskih napravah, pridobivali smo vedno več sodnih odredb, opravili več kot 80 razgovorov ter sodelovali tudi s tujimi varnostnimi organi, med drugim z Europolom in ameriškimi varnostnimi organi zaradi zavarovanja določenih podatkov. Naj poudarim, da je osumljeni nadvse uspešno manipuliral z najbližjimi svojci pokojne, a ti so ga v zadnjem času spregledali,« je med drugim povedal Milan Vogrinec, vodja oddelka za splošno kriminaliteto na PU Celje.

4 leta je trajalo, da so preiskali Sarino smrt.

Ovadba, ki so jo spisali celjski kriminalisti, Abramovu očita, da je 15. marca 2015 v dnevni sobi hiše Vebrovih v Pernovem pri Žalcu Saro umoril na zahrbten način, saj ni mogla pričakovati česa takšnega – Sarina mama Nada Veber nam je zaupala, da je bil strel tako natančen, da ji reševalci ne bi mogli pomagati niti, če bi sedeli poleg nje –, in iz koristoljubja. Pred dogodkom, septembra 2014, je namreč Nada Veber zanj dvignila kredit v višini 18 tisočakov, kazenski postopek zaradi goljufije na žalskem okrajem sodišču že poteka. Po naših podatkih je bila aprilska obravnava zaradi pomanjkanja pravosodnih policistov, ki bi Abramova na sojenje pripeljali iz pripora, preložena na maj.
Sara in takrat še Sebastian sta svoji ljubezni na čast obesila ključavnico na Mesarskem mostu v Ljubljani. S tem, ko je tam ni več in ko bo morda resnica le ugledala luč sveta, je tudi Vebrovim vsaj malce odleglo. »Na začetku sem bila žalostna, zdaj sem pa resnično jezna, zmrazi me, kakšnega človeka smo imeli v hiši. In zaradi njega je morala umreti moja Sara, ki mu je bila samo kamuflaža,« strta pravi Nada Veber.

Kot je še poudaril Vogrinec, je bila to v njegovi dolgoletni karieri ena najzahtevnejših preiskav. Skoraj do konca lanskega leta kriminalisti niso imeli v rokah tako rekoč nobenih zanesljivih dokazov, ki bi prestali dokazni postopek, da je Abramov res izvršil kaznivo dejanje. Abramov naj bi se izgovarjal, da je bila polavtomatska puška pokvarjena.    

Vogrinec je poudaril, da je bila Sara zavarovana, a da njeni starši, čeprav upravičenci, pri sklepanju police niso imeli nobene
image
Takole sta Sebastien in Sara pred nekaj leti svojo ljubezen zaklenila na Mesarskem mostu. FOTO: Družinski arhiv
povezave. Na vprašanje, ali drži, da je bil Abramov tajni policijski sodelavec – staršem 21-letne Julije Adlešič, ki si je v zavarovalniški goljufiji odrezala roko, naj bi se predstavljal kot kriminalist –, je Vogrinec dejal, da teh informacij nimajo, da pa je imel nekaj prijateljev tudi med policisti.

Šlo mu je samo za denar

»On je Marka (gre za vodjo policijskega okoliša Štepanjsko naselje in z njim smo stopili v stik, a je odklonil srečanje z nami zaradi preiskave, ki še poteka, op. p.) klical vsak dan. Tudi tisti dan, ko je ustrelil Saro,« nam je zaupala Nada Veber in razkrila še nekaj podrobnosti, ki nakazujejo na to, »da mu je šlo samo za denar. Že Sara je leta 2013, ko je bila še študentka, zanj dvignila 1900 evrov kredita, porok je bil prav ta policist. Nekega dne nama je Sara rekla, če lahko nanjo prepiševa zgornji del
image
Sarina mama ni več prenesla, da bi ključavnica še vedno visela na mostu v znak ljubezni, in jo je dala odstraniti.
hiše, pa sem ji rekla: 'Ljuba duša, saj si edinka, vse to bo enkrat tvoje.' A on je ves čas načrtoval, kako bi prišel do denarja. Mi imamo tudi nekaj nezazidljive parcele v bližini kamnoloma, pa je hotel naju z možem prepričati, da bi to prodala, on pa bi pred tem poskrbel za spremembo namembnosti. Hotel je tudi, da mož proda les iz gozda. Kaj naj rečem, on je velik materialist, za nas pa misli, da smo eni ubogi kmečki buteljni,« s solzami v očeh pripoveduje Nada Veber.

Zveza med priprtima
Abramov je od 8. marca zaradi suma zavarovalniške goljufije v priporu na Povšetovi. V začetku marca je izbruhnila afera, ko si je 21-letna Julija Adlešič – ona je v priporu na Igu – Abramovo zdajšnje dekle, v začetku januarja pred hišo na Velikem Osolniku, kjer živi Gorazd Colarič, oče Abramova, z njegovo krožno žago odrezala roko. Poleg Julije, Abramova in njegovega očeta naj bi bila v zavarovalniško goljufijo vpletena tudi mama Tinka Huskić Colarič. Osumljeni so le en mesec pred samopoškodovanjem pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police in poskušali dogodek prikazati kot nesrečo, da bi dobili odškodnino. Zadeva je v fazi sodne preiskave na ljubljanskem okrožnem sodišču. Čeprav je Julija v priporu na Igu, Abramov pa v priporu na Povšetovi, po naših informacijah komunikacija med njima poteka nemoteno. Pisala naj bi si pisma, posrednica med njima pa naj bi bila Tinka Huskić Colarič.

image
Po štirih letih je policija Sebastiena Abramova ovadila za umor.
Mimogrede, Abramov je, medtem ko je še hodil s Saro, že bil tudi z Julijo Adlešič. Julijo naj bi prepričal, da je Sara njegova poslovna partnerica, s katero sodeluje zaradi nakupa zgornjega dela hiše Vebrovih, za katerega naj bi dvignil hipotekarni kredit. 
image
Vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec je poudaril, da je osumljenec izjemno manipulativen. FOTO: Dejan Javornik
Deli s prijatelji