HUDO TRČENJE

S tremi promili v drevo (FOTO)

Voznik je izgubil nadzor nad volanom in trčil v drevo. Avto je nato še zagorel.
Fotografija: Zgodilo se je v okolici Brežic.
Odpri galerijo
Zgodilo se je v okolici Brežic.

V torek okrog pol tretje popoldanske ure sta se pijana mladca odločila sesti v avto, eden za volan, drugi na sovoznikov sedež, ter se popeljati naokoli. Vožnja se ni dobro končala, saj je 25-letnik zaradi neprilagojene hitrosti v okolici Brežic izgubil nadzor nad volanom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Nedolgo zatem so vozilo zajeli še plameni, a se je vozniku in njegovemu dve leti mlajšemu sopotniku uspelo pravočasno rešiti.
Za nesrečo sta bila kriva neprilagojena hitrost in alkohol. FOTOGRAFIJE: PP BREŽICE
Za nesrečo sta bila kriva neprilagojena hitrost in alkohol. FOTOGRAFIJE: PP BREŽICE

Kot po čudežu sta jo oba odnesla brez hujših posledic, ko so na prizorišče prišli policisti, pa so ugotovili, da je 25-letnik vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. »Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,46 miligrama alkohola (3,01 g/kg), zaradi vožnje pod vplivom alkohola, neprilagojene hitrosti in ker je na sprednjem sedežu prevažal osebo, ki je bila očitno pod vplivom alkohola, bodo policisti zoper njega na sodišče naslovili obdolžilni predlog,« je sporočila Alenka Drenik, tiskovna predstavnica Policijske uprave Novo mesto. Neodgovornega voznika čaka še ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Z vozniki, ki so pregloboko pogledali v kozarec že sredi dneva, so imeli v ponedeljek opravka tudi gorenjski policisti. Na območju Žirovnice so obravnavali moškega, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligrama alkohola, vozil je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Izločili so ga iz prometa in mu zasegli avto.


»Gorenjski policisti so letos pri nadzoru prometa odredili že več kot 2700 preizkusov alkoholiziranosti in iz prometa izločili 50 voznikov,« je statistične podatke navedel Bojan Kos, ki na Policijski upravi Kranj skrbi za stike z mediji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije