PROMETNA NESREČA

S tovornjakom zbil mladoletnika

Objavljeno 24. januar 2020 11.27 | Posodobljeno 24. januar 2020 11.27 | Piše: Ju. P.

Voznik ga je zadel na prehodu. Pešec je bil hudo poškodovan.

V teh dneh je bilo veliko nesreč na prehodih. FOTO: Guliver/Getty Images
Hudo je bil v prometni nesreči, ki se je zgodila včeraj malo po 7. uri v Otiškem Vrhu, poškodovan mladoletnik. Vanj je namreč na prehodu za pešce trčil 39-letni voznik tovornega vozila, državljan Bosne in Hercegovine, ki je peljal proti Dravogradu. Hudo poškodovanega so odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Vrsta nesreč pešcev

Včeraj so z več policijskih uprav poročali o nesrečah pešcev, zaradi katerih opozarjajo na previdnost, ne le voznikov avtomobilov, tudi pešce, naj bodo vidni in ves čas pozorni na dogajanje okoli sebe. »Največ prometnih nesreč pešcev se zgodi na označenih prehodih, ki so pogosto slabo vidni in neustrezno osvetljeni, zaradi česar jih vozniki lahko spregledajo,« sporočajo s celjske policijske uprave, kjer nameravajo v prihodnjih dneh več pozornosti nameniti tej problematiki.

5 nesreč pešcev je bilo na Gorenjskem v dveh dneh.

image
V eni od nesreč je bil huje poškodovan mladoletnik. FOTO: arhiv S. N.

Gorenjski policisti so v dveh dneh petkrat posredovali zaradi nesreč pešcev. V sredo je na Bleiweisovi cesti v Kranju voznik na prehodu trčil v žensko, okoli 11. ure pa sta bili v drugi prometni nesreči udeleženi dve peški. Cesto sta prečkali nepravilno, in čeprav se jim je poskušal voznik izogniti, je trčil vanju. Dan prej je v Britofu voznik peško zadel med vožnjo po parkirišču, na Zlatem Polju in na Bleiweisovi cesti v Kranju pa so pešca zbili na prehodu. V Kranju je bil eden hudo poškodovan.

Iščejo voznika belega megana

Tudi z ljubljanske policijske uprave so poročali, da je v sredo na Ljubljanski cesti voznik na prehodu za pešce zbil moškega, ta je bil lažje poškodovan, v Brežicah pa iščejo voznika avtomobila, ki je bil vpleten v enako nesrečo pri Splošni bolnišnici Brežice. Pripeljal je iz centra in naj bi peško na prehodu oplazil z avtomobilom, najverjetneje belim renault meganom, in odpeljal. Ženska je zaradi lažje poškodbe sama poiskala zdravniško pomoč. Policisti pozivajo voznika, naj se zglasi na policiji. 
Deli s prijatelji