GROZLJIVE PODROBNOSTI

S ponvijo ga je usekala po glavi in brcala v jajca

Policisti so Kleindienstu odvzeli prostost, ker je kršil prepoved približevanja ženi Gloriji, kasneje so aretirali še njo in kolega Alena Lovića.
Fotografija: Glorija Kleindienst. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Glorija Kleindienst. FOTO: Boštjan Fon

JESENICE – Na sojenju zakoncema Gloriji in Francu Kleindienstu zaradi dogodka 8. septembra 2018, ko je v Logu Ivana Krivca, lokalnemu življu na Jesenicah bolj poznanem kot Baza, umrl Matevž Muzga Potočnik, se je pričakovalo glavno pričanje Alena Lovića. Ta je krivdo za brutalen pretep z brcanjem, po katerem je sledila smrt Muzge Potočnika, že priznal na predobravnavnem naroku in ob tem prejel sedem let zaporne kazni.

Alen Lović. FOTO: Boštjan Fon
Alen Lović. FOTO: Boštjan Fon
Zakonca Kleindienst krivde nista priznala, med zagovoroma na začetku sojenja pa sta oba nedvomno obremenila Lovića za dogodke, ki so pripeljali do konca življenjske poti Muzge Potočnika. A je treba počakati na pravnomočnost sodbe, šele potem bo Lović lahko, tokrat kot priča, stopil v sodno dvorano, kjer kazen pričakujeta Glorija in Franci Kleindienst. Glede na kvalifikacije v obtožnici ju lahko, sploh če ju obremeni kronska priča Lovič, doleti kazen tudi do petnajstih let zapora. Tožilstvo je v začetku meseca Gloriji ponudilo za priznanje krivde sedem let, njenemu možu pa sedem let in štiri mesece zapora, kar sta odklonila.

Franc Kleindienst. FOTO: Boštjan Fon
Franc Kleindienst. FOTO: Boštjan Fon
»Nahajal sem se na policijski postaji Jesenice, dežurni je sporočil, da je opazil Franca in Glorio Kleindienst ter Alena Lovića skupaj blizu kontejnerjev za brezdomce. Avto smo parkirali, se jim približali. Franc Kleindienst, ki je imel odrejeno prepoved približevanja Gloriji zaradi družinskega nasilja, je bil pozvan, naj se ustavi. Tega ni upošteval, ukazali smo mu še enkrat, obrnil se je proti nam in dejal, da nas ne bo upošteval. Postavil se je v položaj branjenja. Kolega policista sta ga zgrabila. Pristopila je Glorija in dejala, da ga ne bo zapustila. Ob tem sem opazil, da ima na sebi kri. Kleindiensta sta kolega policista položila na travo, ob tem se je začel upirati. Vklenili smo ga. Na policijski postaji smo opravili postopek v zvezi s prepovedjo približevanja,« je med drugim povedal eden od jeseniških policistov, ki je bil poleg še treh mož postave prisoten ob aretaciji Kleindiensta v sobotnem času, ko se za smrt Potočnik Muzge še ni vedelo. Ta se je odkrila naslednji dan v nedeljo.

Matevž Muzga Potočnik. FOTO: Boštjan Fon
Matevž Muzga Potočnik. FOTO: Boštjan Fon
V nadaljevanju se je prebralo izjavo Kasima Karadžića, njegov sin Alen je imel nekakšno zvezo z Glorijo Kleindienst, ki ga je poiskala po tistem, ko je bil Franci že priprt: »Z Glorijo smo imeli probleme, hodila je k nam na vrata pijana, delala nam je sramoto. Sin je dan po tistem, ko nam je spet zvonila, povedal mami, da je bila vsa krvava.« Oskrbnik zavetišča za brezdomce je podal izjavo, da je v nedeljo, 9. septembra 2018, prišel v kontejner, kjer je na tleh našel Muzgo Potočnika: »Bilo je vse razmetano. Muzga Potočnik je ležal na tleh pred vrati toalete. Poklical sem policijo in reševalce. Zdravnica je ugotovila, da je že nastopila smrt.«

Ob naslednji obravnavi obramba želi zaslišati mater Glorije Kleindienst, ta pa se naj bi opravila ob dnevu žena, 8. marcu 2019. Takrat bo kot priča tudi pristopil Alen Lović.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije