NESREČE

S ponjave na avto padel led

Kos ledu, ki je s tovornjaka padel med vožnjo, je na avtomobilu poškodoval vetrobransko steklo. Zaradi spolzkih in poledenelih cest policisti voznike opozarjajo, naj vožnjo prilagodijo razmeram.
Fotografija: Na območju Ponovič je avto zdrsnil s ceste. FOTO: PGD Litija
Odpri galerijo
Na območju Ponovič je avto zdrsnil s ceste. FOTO: PGD Litija

LJUBLJANA – Na avtocesti pri Malencah je z neočiščenega tovornega vozila s priklopnikom med vožnjo padel kos ledu in zadel avto, ki je vozil za njim. Led je na avtomobilu poškodoval vetrobransko steklo, na srečo pa je voznik berlinga, na katerega je padel led, odnesel celo kožo. Policisti znova opozarjajo, kako pomembno je pred vožnjo očistiti vozila ter z njih odstraniti sneg in led.
Voznik ponjave ni očistil. FOTO: Pu Ljubljana
Voznik ponjave ni očistil. FOTO: Pu Ljubljana

»Pred vožnjo dobro očistite vsa stekla in poskrbite, da se z vozila ne bosta raztresala sneg in led,« svetujejo. Zimska vožnja poleg tega zahteva še druge prilagoditve. Razmere na cestah bodo, opozarjajo na Policijski upravi Kranj, še dolgo zahtevne, kar je posledica nizkih temperatur, zaradi katerih so ceste spolzke, ponekod tudi poledenele.
Na območju Ponovič je avto zdrsnil s ceste. FOTO: PGD Litija
Na območju Ponovič je avto zdrsnil s ceste. FOTO: PGD Litija

»Vožnjo zato prilagodite razmeram in povečajte varnostno razdaljo. Pri samo 30 km/h se bo vozilo na suhi cesti ustavljalo 13 metrov, na mokri več kot 17, na poledeneli pa kar 43. Pri višjih hitrostih so te razdalje še bistveno večje,« opozarjajo policisti, ki so te dni zaradi mokrih in spolzkih cest obravnavali kar precej nesreč. V ponedeljek dopoldne je s ceste zdrsnil avto na območju Ponovič, ob vozišču je končala tudi voznica v Lahovčah, ki hitrosti ni prilagodila razmeram.


Na cesti med Kranjem in Brnikom so trčila tri vozila, dve pa sta bili udeleženi v nesreči, ki se je pripetila na Celjski cesti v Rogatcu. Za nesrečo na štajerski avtocesti pri Krtini je bil poleg neprilagojene hitrosti kriv še alkohol, 29-letnemu vozniku, ki jo je povzročil, pa grozi ovadba zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. Moški je trčil v zadnji del avtomobila, ki je vozil pred njim po prometnem pasu, 33-letna voznica se je pri tem lažje ranila. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije