S ponarejenimi dokumenti in v ukradenem tovornjaku čez Slovenijo

Romuna čaka obisk pri sodniku.
Fotografija: Policisti so ugotovili, da so dokumenti romunskega državljana ponarejeni (simbolična fotografija). FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Policisti so ugotovili, da so dokumenti romunskega državljana ponarejeni (simbolična fotografija). FOTO: Marko Feist

Policisti postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so 25. maja ob 20. uri na kontrolni točki v Vrtojbi pri vstopu v Slovenijo preverili 28-letnega voznika, državljana Romunije, ki je vozil tovorno vozilo znamke Mitsubishi z italijanskimi registrskimi oznakami.

Pri preverjanju so ugotovili, da je bilo tovorno vozilo ukradeno v Italiji in je zanj razpisano iskanje v šengenskem informacijskem sistemu. Pri pregledu dokumentov za vozilo so ugotovili še, da ima romunski voznik pooblastilo za uporabo vozila, ki naj bi mu ga izročil lastnik vozila. Izkazalo se je, da je ponarejeno.

Policisti so tovorno vozilo in ponarejene dokumente zasegli, 28-letnega državljana Romunije pa bodo kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja (po prvem odstavku 217. člena KZ-1) in suma kaznivega dejanja ponarejanja listin (po prvem odstavku 251. členu KZ-1). O primeru so obvestili pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Gre za drugi podoben primer v relativno kratkem času na kontrolni točki v Vrtojbi. Naj spomnimo, policisti so 25. aprila letos na vstopni kontrolni točki na Vrtojbi obravnavali 37-letnega voznika osebnega vozila znamke BMW X4, državljana Romunije, ki je vozil v Veliki Britaniji ukradeno osebno vozilo, dokumenti vozila so bili ponarejeni, prav tako je vozil s ponarejenim vozniškim dovoljenjem. Vozilo in dokumenti so mu bili zaseženi.

Osumljenca iz Romunije so  kazensko ovadili na državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine vozila in ponarejanja listin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije