PANIKA PRI KRANJU

S pištolo streljala pri osnovni šoli

Oborožena moška povzročila preplah v Stražišču v Kranju. Policisti v čeladah in s puškami so oba aretirali v hitri akciji.
Fotografija: Prizor kot iz filma: najprej streljanje, potem pa še oboroženi policisti v zaščitni opremi FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Prizor kot iz filma: najprej streljanje, potem pa še oboroženi policisti v zaščitni opremi FOTO: Špela Ankele

KRANJ – »Ko sem šel do šole po otroka, ki je imel popoldanske športne dejavnosti, sem slišal več zaporednih, kratkih pokov. Preveč se nisem oziral na to, saj se mi je zdelo, kot da neki bučman meče petarde,« nam je o dogodku, ki je odjeknil v kranjskem predelu Stražišče, povedal domačin. Tudi otroci, ki so bili to popoldne na igrišču blizu Osnovne šole Stražišče, sicer ene največjih v Sloveniji, so doma povedali podobno, kajti slišali so, »da je nekaj pokalo, in potem so prišli policisti s puškami«.

No, po Stražišču niso pokale petarde, temveč so se po kraju razlegali streli, za katere so možje v modrem pozneje ugotovili, da so bili v zrak izstreljeni iz strašilne pištole. Takoj ko so nekaj po 16. uri prvi mimoidoči videli moškega, kako pri otroškem igrišču strelja v zrak, so seveda poklicali 113.


Enega od obeh alkoholiziranih možakarjev so pridržali do streznitve. FOTO: Špela Ankele
Enega od obeh alkoholiziranih možakarjev so pridržali do streznitve. FOTO: Špela Ankele
Hitro so si kranjski policisti nadeli zaščitne jopiče, si glave zaščitili s čeladami ter se napotili do stražiške kavarne Mak, kamor se je zatekel strelec. Pravzaprav sta bila dva, izkazalo se je, da je prvi moški pol ure pred tem streljal pred lokalom v kranjskem naselju Mlaka. Potem sta se odpravila še v dobrih pet kilometrov oddaljeno Stražišče, kjer naj bi po dostopnih podatkih za to isto pištolo prijel še drugi. Kot so včeraj sporočili s kranjske policijske uprave, sta bila oba strelca pod vplivom alkohola. Eden naj bi se po naših podatkih policistom upiral, zato so ga pridržali do streznitve.

Občutek velike ogroženosti

Medtem ko je policijska akcija še potekala in je le nekaj korakov od nas v preži klečal s kalašnikovko oborožen policist, nam je ena od domačink z mirnim glasom pripovedovala: »Sedeli smo na terasi lokala, ko je prišel policist z orožjem v rokah. Rekel je, naj gremo ven, ker je lokal zaprt.« Gostje, ki so si v sončnem popoldnevu privoščili pijačo na terasi priljubljenega lokala, so s kozarci v rokah in začudenih obrazov takoj zapustili mize. Pijačo, ki so jo iz kavarnice odnesli s seboj, so kar stoje posrebali na parkirišču in vmes opazovali, kako policisti opravljajo svoje delo.

To delo pa ni bilo lahko, kajti s kranjske policijske uprave so včeraj sporočili, da so v četrtek popoldne obravnavali »zahtevno intervencijo in prijavo o strelih z orožjem na javnem kraju. Za dejanje na javnem kraju obravnavajo dva moška, ki sta najprej streljala na Mlaki pri Kranju, potem pa še v Stražišču, kjer so ju policisti prijeli. V postopku so jima zasegli plašilno pištolo in naboje, enega od njiju pa so tudi pridržali do streznitve.«


V zahtevni intervenciji so sodelovali do zob oboroženi policisti. FOTO: Špela Ankele
V zahtevni intervenciji so sodelovali do zob oboroženi policisti. FOTO: Špela Ankele
Med opletanjem s pištolo, ki je bila kot prava, in tudi videz nabojev ni prav nič zaostajal za videzom pravega streliva, k sreči ni bil nihče poškodovan. Sta pa moška po besedah policistov »zelo vznemirila krajane in pri njih povzročila občutek velike ogroženosti. Opozarjamo, da zaradi takih dejanj obstajajo zakonski pogoji za uporabo hujših prisilnih sredstev policistov. Proti obema postopek še poteka.«

Policisti jima utegnejo napisati kar nekaj glob zaradi kršenja členov zakona o javnem redu in miru, tako da bosta njuni denarnici bržčas tanjši za nekaj sto evrov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije