ZAVRELA JE KRI

Dvignil roko nad sina: najprej ga je s kladivom, nato še s z desko

Policisti novomeške policijske uprave so morali v ponedeljek na mnogo koncih miriti strasti med razburjenimi družinskimi člani.
Fotografija: Lani so policisti posredovali pri 131 kaznivih dejanjih nasilja v družini. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Lani so policisti posredovali pri 131 kaznivih dejanjih nasilja v družini. FOTO: Guliver/getty Images

NOVO MESTO – Policisti novomeške policijske uprave so morali nedavno na mnogo koncih miriti strasti med razburjenimi družinskimi člani. Pozno zvečer so odhiteli v okolico Novega mesta, kjer sta se sprla oče in mladoletni sin. Slednji je med prepirom pograbil nož in očetu grozil, da ga bo ubil, a jo je popihal, še preden so na prizorišče prišli policisti. Kljub temu so ga še istega dne izsledili, zoper njega bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

​Nad očeta se je spravil tudi 26-letnik z območja Šentjerneja; žalil ga je ter ga celo udaril v glavo in ga ranil. Policisti so okoliščine napada včeraj še preverjali, po končanih postopkih bodo zoper 26-letnika ustrezno ukrepali.

V okolici Sevnice pa je oče dvignil roko nad sina. Moška sta se sprla in očetu je tako zavrela kri, da je zgrabil kladivo ter z njim sina udaril po glavi, za nameček pa ga je pretepel z desko. Ko so prispeli policisti, so naleteli na ranjenega mladca in poklicali reševalce nujne medicinske pomoči, da so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Včeraj so še zbirali informacije o dogodku, ko ugotovijo vse okoliščine, 53-letnika čaka kazenska ovadba.



V pridržanju se je znašla 36-letnica z območja Dolenjskih Toplic, ki je pijana vpričo mladoletnih otrok žalila partnerja in bila do njega nasilna. Pomirila se ni niti ob posredovanju policistov, zato so ji morali natakniti lisice. Grozi ji ovadba zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini ter zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Kot je ob tem sporočila tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik, tamkajšnji policisti obravnavajo vedno več tovrstnih primerov: lani so posredovali pri 131 kaznivih dejanjih nasilja v družini (leto prej 127) ter 102 kaznivih dejanjih zanemarjanja mladoletne osebe oziroma 29 več kot leta 2017.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije