ROPAR NA BEGU

Ropar pobegnil s taksijem

Prijeli roparja banke in bencinskega servisa.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Pred tednom dni je v prostore bencinskega servisa na Dunajski cesti vstopil moški, si obraz hitro skril pod podkapo in svoj mobilnik prijel, kot da ima v roki orožje. Pristopil je do zaposlenega za prodajnim pultom, vanj uperil »orožje«, mu zagrozil in zahteval denar. Moškega je ropar tako prestrašil, da je stekel v pisarno in se skril, zlikovec pa je njegovo odsotnost izkoristil za to, da si je sam postregel z denarjem. Iz blagajne je pograbil šop bankovcev in stekel na prosto, kjer ga je čakal taksi, ki ga je pred bencinski servis tudi pripeljal. Odpeljal ga je s kraja zločina, a so policisti storilca še isti dan izsledili in mu odvzeli prostost.
Kmalu so ugotovili, da omenjeni rop ni bil prvi, ki ga je zagrešil 37-letnik. Že konec aprila se je lotil podobnega podviga, takrat se je spravil nad bančno poslovalnico na območju Novih Jarš. Že dopoldne, okrog 9.40, je prišel do banke, v kateri je bila takrat stranka. Počakal je, da je odšla, nato pa jo mahnil naravnost do okenca in od zaposlene zahteval denar. V rokah je držal temen predmet, ki je bil videti kot orožje, a policisti menijo, da je šlo tudi v tem primeru najverjetneje za mobilni telefon, in od zaposlene zahteval denar. Ko je dobil nekaj bankovcev, okrog 1300 evrov je menda odnesel, je znova pobegnil s taksijem. Tudi v tem primeru se je z istim taksijem pripeljal na kraj ropa, so med preiskavo ugotovili policisti. Minuli petek so moškega, ki je v preteklosti že nezakonito hotel priti do denarja, policisti z ovadbo zaradi suma dveh kaznivih dejanj ropa privedli pred preiskovalnega sodnika, ta ga je po zaslišanju poslal v pripor.
taksi, taksist FOTO: Blaž Samec, Delo
taksi, taksist FOTO: Blaž Samec, Delo

Policisti ljubljanske policijske uprave so te dni obravnavali tudi nekaj drznih tatvin in tatvin. V nedeljo zjutraj je neznanec s trkanjem na okno prebudil Romuna, ki je spal v avtomobilu na počivališču Lukovica, in mu poskušal dopovedati, da je nekaj narobe z njegovo pnevmatiko. Romun je izstopil, da bi pogledal, kaj se dogaja, njegovo nepozornost pa je izkoristil drugi nepridiprav in mu iz avtomobila ukradel torbico z denarjem in dokumenti. Podobnega podviga se je lotila tudi ženska, ki je po Novem Polju in okolici hodila od vrat do vrat, češ da prodaja masažni aparat. Ena ob občank jo je spustila v stanovanje, ženska pa je izkoristila trenutek njene nepozornosti in ji izmaknila torbico ter stanovalko oškodovala za okrog 400 evrov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije