ROP POŠTE

Ropar na begu le tri ure

Policisti zelo hitro prijeli domnevnega roparja pošte. V poslovalnico je vstopil tik pred zaprtjem.
Fotografija: Pošto v Trnovski vasi je predvčerajšnjim malo pred iztekom delovnega časa obiskal ropar. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Pošto v Trnovski vasi je predvčerajšnjim malo pred iztekom delovnega časa obiskal ropar. FOTO: Aleš Andlovič

Vsega deset minut preden je pošta v Trnovski vasi, vasici med Lenartom in Ptujem, za četrtek zaprla vrata, je uslužbenka doživela šok. Skozi vrata je ob 16.50 stopil oborožen zamaskiran moški in od nje zahteval gotovino. »Po ropu je pobegnil v neznano. Poškodovan ni bil nihče,« je bil skop Miran Šadl z mariborske policijske uprave. Stekla je bliskovita akcija, v kateri so možje postave zaprli vse večje ceste tako proti Lenartu kot proti Ptuju in barikade stražili z avtomatskimi puškami v rokah.

Čeprav je verjetnost, da bi storilec zapeljal v cestno zasedo, malo verjetna, pa je iz policijskih vrst dobre tri ure po ropu prišla spodbudna vest: »V zvezi z oboroženim ropom pošte v Trnovski vasi smo prijeli in pridržali eno osebo. Poteka intenzivna kriminalistična preiskava, zaradi česar bomo več informacij lahko posredovali v prihodnjih dneh.« Včerajšnji dan ni prinesel novih informacij iz policijskih vrst, zato je še vedno neznanka, ali se je v njihovih rokah znašel pravi osumljenec za rop pošte.
Rop poštne izpostave je že drugi v zadnjih nekaj dneh na severovzhodnem delu države. Pred dnevi je bila znova tarča pošta v Veržeju. Tudi tam so policisti hitro ukrepali in postavili barikade, a storilca ali morebitnih pomočnikov niso našli. Preiskovalci pospešeno poizvedujejo, ali je prijeti osumljenec ropa v Trnovski vasi tako ali drugače povezan z ropom v Veržeju. Več bo znano po preiskavi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije