SOJENJE

Racman ne prizna oškodovanja upnikov

Sergej Racman je krivdo zanikal, Davorin Vidmar ni prišel na sodišče. Nekdanjega lastnika Kolosej kinemato- grafov je ovadila NLB.
Fotografija: Sergej Racman ni dajal izjav. FOTO: Jure Predanič
Odpri galerijo
Sergej Racman ni dajal izjav. FOTO: Jure Predanič

LJUBLJANA – Nekdanji lastnik Kolosej kinematografov Sergej Racman, ki naj bi s prodajo kompleksa kinodvoran, s katerimi je imela banka zavarovane terjatve, oškodoval upnike, krivde včeraj ni priznal. Soobtoženi Davorin Vidmar se predobravnavnega naroka iz zdravstvenih razlogov ni udeležil, njegov sin Vasja Vidmar pa je krivdo zanikal v imenu obdolžene družbe SIP Nepremičnine, d. o. o., katere zastopnik je.
Sergej Racman ni dajal izjav. FOTO: Jure Predanič
Sergej Racman ni dajal izjav. FOTO: Jure Predanič

Racman, ki je na sodišču povedal, da je trenutno nezaposlen in živi na Slovaškem, je poskušal sicer doseči prekinitev predobravnavnega naroka, ker je kupec – družba SIP Nepremičnine – pred kratkim sodišču predložil dokaz, da je bila kupnina v tem primeru res plačana. S tem naj bi dokazovali, da torej ni šlo za fiktiven posel, kot trdi tožilstvo. A tožilka Renata Vodnjov je dejala, da je plačilo kupnine le eden od indicev in da se bo dejansko stanje razjasnilo med postopkom.

Podrobnosti iz obtožnice še niso znane, ker je tožilstvo na sodišču še ni predstavilo. A NLB naj bi Racmana in Vidmarja kazensko ovadila, ker naj bi s prodajo preprečila, da bi nepremičnino prodala banka, ki je imela s kompleksom zavarovanih za več kot 12 milijonov evrov terjatev do Koloseja. Racman naj bi družbi stavbo izročil brez nadomestila ali odškodnine za uporabo objekta do plačila kupnine ter brez soglasja hipotekarnih upnikov.

Sojenje, ki bo predvidoma obsežno, naj bi se nadaljevalo 30. maja, sodnica pa bo do takrat poskušala znova opraviti predobravnavni narok za Davorina Vidmarja. Če ne bo uspešna, bo postopek zanj začasno izločila. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije