OB MURI

Ptice preprosto pobili?

Mlade ptice ob reki Muri so poginile zaradi radovednosti oziroma objestnosti. Takšni ljudje pri nas niso dobrodošli, pravijo žalostni člani društva čolnarjev.
Fotografija: Nerazumljivo je, da bi se kdo znesel nad mladimi pticami. FOTO: DČ Dokležovje
Odpri galerijo
Nerazumljivo je, da bi se kdo znesel nad mladimi pticami. FOTO: DČ Dokležovje

»Pomlad je čas, ko se rojevajo mnoga življenja v naravi. Iz v gnezda položenih jajc se valijo ptički. V valilnici na prostoru priveza Šibje se je izvalilo kar 10 mladih ptic, a čas njihovega življenja je bil iz nerazumljive človeške radovednosti oziroma objestnosti zelo kratek. Kakšen človek moraš biti, da narediš tako podlo dejanje?
So bili na delu objestneži? FOTO: DČ Dokležovje
So bili na delu objestneži? FOTO: DČ Dokležovje

Takšni ljudje na prostoru, ki ga urejamo za vzajemni učinek človeka in narave oziroma živali, niso dobrodošli!« so v minulih dneh na svojem profilu ​na facebooku zapisali žalostni člani Društva čolnarjev (DČ) Dokležovje, ki skrbijo za naravno okolje ob reki Muri v svojem kraju nedaleč od Beltincev z ene in Veržeja z druge strani.
 

Ne pospravljajo za seboj


Pojasnili so, da je nekdo odprl valilnico, v kateri je bilo deset ptičev. »Ne vemo, ali je to storil iz objestnosti ali radovednosti. Če je bilo iz slednjega, nam ni jasno, zakaj ptičev enostavno ni položil nazaj v valilnico in jim omogočil preživetje,« so povedali in med drugim dodali, da se v teh dneh tam giblje veliko ljudi različnih starosti, očitno imajo nekateri tu celo piknike.


»Gre za javni prostor in vsakdo lahko pride, a potem se pričakuje, da za seboj pospravi. Ne pa da ostanejo pločevinke piva, hrana, kosi stekla in podobno. Mi se ne bomo šli smetarjev. Je to zahvala, da urejamo okolico? Grozno,« pravijo. A najbolj ogorčeni so seveda zaradi poginulih ptic. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije