UKRADLI IN ZAŽGALI

FOTO: Le koga moti grob 23-letne motoristke Vivien Bohar?

Motoristi obujali spomin na ponesrečeno kolegico Vivien Bohar. Še vedno pa niso odkrili, kdo je oskrunil njen prerani grob.
Fotografija: Vivien Bohar (na sredini) na fotografiji s Hondinim voznikom v motoGP Marcom Marquezom. Foto: osebni arhiv
Odpri galerijo
Vivien Bohar (na sredini) na fotografiji s Hondinim voznikom v motoGP Marcom Marquezom. Foto: osebni arhiv

MURSKA SOBOTA – Le koga moti grob 23-letnega dekleta, študentke in motoristke Vivien Bohar iz Kroga pri Murski Soboti? To je vprašanje, ki si ga že 30 mesecev zastavljata mama Rija in oče Slavko.
...
...

Najprej je bil tarča tam posajeni bonsaj, saj ga kmalu po pogrebu kar naenkrat ni bilo več. To je prva opazila Vivienina babica Olga, ko se je odpravila na grob, da bi ga zalila. Policista sta si po prijavi ogledala kraj dogodka, zadevo popisala, iskanje pa menda poteka tudi danes, a neuspešno. Tatvina je Slavka tako prizadela, da je za kakršno koli informacijo, ki bi ga pripeljala do storilca, ponudil celo denarno nagrado, toda zaman. Ponudba tako še velja.
Za informacije, ki bi jih pripeljale do bonsaja, oče pokojne Vivien ponuja nagrado. FOTO: Oste Bakal
Za informacije, ki bi jih pripeljale do bonsaja, oče pokojne Vivien ponuja nagrado. FOTO: Oste Bakal

»To, kar so storili, je celo huje kot sama nesreča izpred osmih mesecev. Zavedati se moramo, da smo vsi na cesti in da se nesreče dogajajo, oskrunitev groba in kraja drevesca pa je naklepno in vandalsko početje, za katero ni opravičila. Morda je šlo za namerno nagajanje, pa ne vem, zakaj.

Ni mi žal enega bonsaja in tudi materialna škoda ni prevelika, ne morem pa razumeti, da je kdo sposoben storiti kaj takega. V nedeljo, ko me je tašča obvestila o dogodku, sem bil šokiran. Hudo nam je, da huje ne more biti. Nismo še razmišljali, kaj bomo zdaj, ali bomo nabavili nov bonsaj ali bomo grob drugače okrasili,« nam je osem mesecev po tragediji žalostno razlagal Slavko in dodal, da ne sumi nikogar, a upa, da bo storilec le odkrit.

Pred dnevi je bil prepričan, da pozna storilca, a ker nima dokazov, ga noče javno imenovati. »Šlo je za zelo poseben bonsaj, unikat v Sloveniji, če ne tudi v Evropi, star 50 let. Zato bi ga prepoznal vedno in povsod, če bi ga le videl. Ne mislim odnehati pri iskanju,« nam je zaupal Slavko in potem razkril še nov napad na hčerkin grob.

»Zdaj verjamem, da se mi nekdo maščuje, a ne vem, zakaj, kajti tudi ko smo zasadili novo drevo bonsaj, ga je nekdo poskušal uničiti z ognjem, a k sreči je le delno zgorel.«​
 

Zavod Vivien Bohar


Vivien je umrla 4. avgusta 2016 po nesreči, ko ji je voznica osebnega avtomobila zaprla pot po prednostni cesti in trčila v njen motor. Smrt mladega dekleta je potrla številne Prekmurce, popolnoma strla pa njene najbližje, mamo Rijo in očeta Slavka, ki sta za najbolj žalostno novico v svojem življenju slišala v Avstriji, v okolici Gradca, kjer sta zaposlena.


Že nekaj tednov po pogrebu edinke sta v njen spomin ustanovila sklad, poleti 2017 pa še Zavod Vivien Bohar za vzgojo in izobraževanje motoristov ter pomoč žrtvam prometnih nesreč, tudi svojcem hudo poškodovanih in umrlih motoristov. V Vučji vasi je pred dnevi potekal že drugi memorial. Kot nam je povedala Rija, direktorica Zavoda Vivien Bohar, je namenjen druženju članov različnih moto klubov in hkrati s tem obujanju spominov na preminulo članico Moto kluba Diamonds Vivien Bohar.


»Zavod Vivien Bohar je bil ustanovljen z namenom, da njeno ime živi naprej v nečem dobrem, zato pomoč otrokom poškodovanih oziroma preminulih motoristov. Z našimi člani pa poskušamo delovati tudi preventivno v smislu ozaveščanja vseh motoristov v prometu. Poleg obujanja spomina na Vivien je namen zavoda tudi zbiranje denarnih sredstev,« nam je povedal Slavko, ki je še dodal, da so že finančno pomagali nekaj družinam ponesrečenih motoristov. Zavod pomaga tudi otrokom in družinam umrlih ter huje poškodovanih motoristov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije