NESPAMETNO POČETJE

Provida ujela divjaka: poglejte, koliko sta vozila (FOTO)

Oba sta huje kršila cestnoprometne predpise.
Fotografija: Hitrost omejena na 110 km/h, 55-letnik pa je vozil še 85 kilometrov hitreje. FOTO: PPP Maribor
Odpri galerijo
Hitrost omejena na 110 km/h, 55-letnik pa je vozil še 85 kilometrov hitreje. FOTO: PPP Maribor

Policisti Postaje prometne policije Maribor so s civilnim policijskim vozilom z vgrajenim video-nadzornim sistemom Provida 2000 v torek opravljali nadzor cestnega prometa na avtocestnem omrežju (na območju Policijske uprave Maribor). Uspelo jim je odkriti dva voznika s "pretežko nogo", ki sta huje kršila cestno prometne predpise, pišejo v poročilu PU Maribor.

Najprej je v dopoldanskem času 55-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Ptuja, na avtocesti A4 Slivnica - Gruškovje, izven naselja Slivnica, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, na razdalji 1417 metrov vozil s povprečno hitrostjo 213 km/h. To je kar 83 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje na avtocesti, ugotavljajo policisti in navajajo še, da je pri vožnji kršil tudi pravila vključevanja na avtocesto.

Predpisana sankcija za ugotovljena prekrška je 1400 evrov in 9 kazenskih točk.

Popoldan so policisti Postaje prometne policije Maribor podobno kršitev ugotovili tudi na avtocesti A5, na relaciji Lenart - Cerkvenjak, kjer je hitrost omejena na 110 km/h. »Ugotovili so, da je 55-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Maribora, izven naselja Cerkvenjak, na razdalji 1031 metrov vozil s povprečno hitrostjo 195 km/h, kar je 85 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje na tem odseku avtoceste,« opisujejo še drugi dogodek. Pri tem izpostavljajo, da je vozil po prehitevalnem prometnem pasu, čeprav po desnem, voznem prometnem pasu, ni vozilo nobeno vozilo in torej voznik nobenega vozila ni prehiteval.

Predpisana sankcija za ugotovljena prekrška je 1350 evrov in 9 kazenskih točk.

Policisti so obema voznikoma na kraju izdali plačilni nalog.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije