Primorec (38) kriminalno kariero nadaljeval tudi, ko je bil pod drobnogledom policije

Moškega so zaradi tatvin obravnavali že v preteklosti.
Fotografija: Moški je tatvine izvrševal pretežno v Kopru in na območju Škofij (simbolična fotografija). FOTO: Policija
Odpri galerijo
Moški je tatvine izvrševal pretežno v Kopru in na območju Škofij (simbolična fotografija). FOTO: Policija

Policisti postaje Koper so v drugi polovici lanskega novembra, decembra ter januarja letos obravnavali več tatvin. Večina kaznivih dejanj je bila izvršena na območju mestnega jedra Kopra in Škofij.

Na podlagi zbranih obvestil so za tatvine osumili 38-letnika iz okolice Kopra, ki so ga v preteklosti že obravnavali za istovrstna kazniva dejanja.

Osumljenca so 16. decembra lani pridržali, dan kasneje pa na podlagi odredbe sodišča pri njem opravili hišno preiskavo. Ker niso našli ukradenih predmetov, so ga po zaključeni hišni preiskavi izpustili na prostost.

Po mesecu dni spet v rokah policije

Vendar pa je 38-letnik nadaljeval kraje, predvsem na območju mestnega jedra Kopra. Na podlagi zbranih obvestil so ga ponovno osumili za izvršitev več tatvin. Kazensko so ga ovadili zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj tatvin ter kaznivega dejanja odvzem motornega vozila.

Moškega so ponovno pridržali 17. januarja in ga 19. januarja privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča, ki mu je odredil pripor.

Policisti intenzivno izvajajo vse ukrepe za preprečevanje izvrševanja premoženjskih kaznivih dejanj. Ob tem se zahvaljujejo tudi občanom za njihove informacije. »Zavedamo se, da lahko tovrstna kazniva dejanja preprečujemo in preiskujemo le ob pomoči dobrega sodelovanja z lokalnimi prebivalci,« so sporočili iz PU Koper.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije