NEVAREN BEG

Prijeli nevarnega ubežnika

Komaj 19-letni avtomobilski tat iz Poljske si je z nevarnim begom nabral cel kup ovadb.
Fotografija: Pri zasledovanju sta se policista zaletela in povsem razbila marico ter se poškodovala. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Pri zasledovanju sta se policista zaletela in povsem razbila marico ter se poškodovala. FOTO: PU Koper

KOPER – Medtem ko policista, ki sta se prejšnji teden poškodovala med filmskim lovom za ubežnikom, še okrevata – eden je bil sicer odpuščen iz bolnišnice, vendar ostaja na bolniškem dopustu, drugi, ki je utrpel več zlomov, pa je bil operiran in ostaja v bolnišnici, saj ga čaka dolgotrajno zdravljenje –, so njuni kolegi na hladno pospravili 19-letnega Poljaka, ki jim je povzročil toliko preglavic. Zdaj je v priporu v koprskih zaporih, čaka pa ga cel kup ovadb.


»Policijska patrulja je ob treh zjutraj na cesti Dragonja–Župančiči ustavila osebni avtomobil škoda superb s poljskimi registrskimi tablicami, ki je pripeljal iz smeri Dragonje. Voznik je policistu izročil osebno izkaznico, toda dokument ni bil njegov. Zahteval je vozniško ter prometno dovoljenje, voznik pa se je takoj po začetku policijskega postopka pognal v beg, speljal in z veliko hitrostjo pobegnil proti Župančičem,« so na policiji prejšnji teden pojasnjevali, kako se je začel divji lov za voznikom.
V lov za ubežnikom je takoj odšlo več policijskih patrulj, ena je bežeče vozilo opazila v Vanganelu in ga poskušala ustaviti, vendar se voznik za ukaze policistov ni zmenil, temveč je namenoma zapeljal proti policistu in policijskemu vozilu. Policist se je trku izognil tako, da je odskočil, voznik pa je trčil v policijsko intervencijsko vozilo in zbežal po Tribanski cesti proti koprskemu pokopališču.


Policista sta zapeljala za njim, uporabljala sta svetlobne in zvočne signale, a ubežnika to ni ganilo. Pri zasledovanju po Tribanski cesti sta bila policista udeležena v prometni nesreči in se poškodovala. A lov se še zdaleč ni končal. Na Tribanski cesti, dva kilometra od kraja prometne nesreče policistov, je vozniku blokado postavila tretja policijska patrulja, vendar je, ko je opazil policijsko vozilo, zapeljal s ceste na dvorišče stanovanjske hiše, zapustil vozilo in pobegnil proti naselju Šalara. V iskalno akcijo se je vključil še vodnik s policijskim psom, a pobeglega voznika niso našli.
Vse se je začelo z ukradeno škodo, a zdaj ima Poljak še več težav. FOTO: PU Koper Delo
Vse se je začelo z ukradeno škodo, a zdaj ima Poljak še več težav. FOTO: PU Koper Delo

Policisti so povedali, da je osumljenec v Šalari naletel na ustavljeno vozilo v pogonu, lastnik je avto namreč za trenutek zapustil ter odšel v hišo po prtljago, pobegli pa mu je medtem ukradel opel corso. Policisti so, ko so izvedeli za tatvino vozila, postavili blokade na širšem območju, o tem obvestili hrvaške in italijanske varnostne organe, toda voznik se je izmuznil, sumili so, da v tujino.
 

Sunil še kolo


A kot so pojasnili policisti včeraj, le za kratek čas. Našli so namreč dokumente 19-letnega državljana Poljske, za katerega se je izkazalo, da je še istega dne z ukradenim avtomobilom odpeljal v Italijo. Poljaka so nato prijeli v Gradežu, ko je tam sunil še kolo, našli pa so še ukradeno vozilo lastnika iz Šalare pri Kopru. Potem ko so Poljaka Italijani predali našim organom, so se ti posvetili pisanju ovadb za cel kup kaznivih dejanj, od dveh preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi do velike tatvine (za oboje mu grozi do pet let zapora), prav tako preiskujejo še okoliščine tatvine vozila, ki ga je Poljak sprva vozil in je bilo ukradeno na Poljskem na začetku avgusta in zaradi česar se je sploh pognal v beg. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije