Prijeli moška, ki sta ropala pošte in bencinske servise

Nazadnje sta bila na delu v torek, pred tem pa sta ropala še vsaj trikrat. 
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo

Celjski policisti so v torek okoli 20.30 odvzeli prostost moškima, starima 29 in 41 let, državljanoma Slovenije, ki sta osumljena storitve več kaznivih dejanj.

Osumljena sta v torek nekaj po 20. uri ob zaprtju zamaskirana prišla do bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju.

Kot so pojasnili pri PU Celje, je eden izmed osumljenih stopil do zaposlene, uporabil silo in jo prisilil, da mu je izročila denar in večjo količino vinjet. Po dejanju sta osumljena kraj dejanja zapustila z osebnim avtomobilom. Kriminalisti in policisti so ju takoj po dejanju začeli zasledovati in večkrat ustavljati.

Voznik (41) odredb policistov ni upošteval in je z veliko hitrostjo vozil v smeri avtoceste, po avtocesti v smeri Dramelj in nato v smeri Slovenskih Konjic. Na konjiškem območju so policisti uporabili stinger ter vozilo ustavili. Zaradi poškodb na vozilu sta osumljena vozilo zapustila in poskušala zbežati peš, vendar so ju malo za tem, ko sta zapustila vozilo, prijeli in obvladali. Odredili so jima 48-urno pridržanje.

Med begom sta osumljena poleg svojega vozila poškodovala tudi več policijskih vozil ter tri vozila drugih udeležencev v cestnem prometu.

Ob ropu bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju sta ukradla denar in vinjete v skupni vrednosti več kot 50.000 evrov.

​Že večkrat sta bila na delu


S preiskavo so policisti ugotovili, da sta 1. marca 2019 okoli 18. ure zamaskirana vstopila v prostore pošte na Vranskem. Tudi tam sta uslužbenko s silo, z grožnjami in orožjem prisila, da jima je izročila okoli 6.500 evrov gotovine. Po dejanju sta s kraja pobegnila.

20. oktobra 2019 okoli 22. ure pa sta osumljena, zamaskirana in oborožena s pištolo, vstopila v prostore bencinskega servisa v Šempetru, kjer sta bili v času ropa dve uslužbenki. Z orožjem in s silo sta ju prisilila, da sta jima izročili denar in vinjete v skupni vrednosti nekaj manj kot 5.000 evrov.

Prav tako sta 21. novembra 2019 okoli 18. ure vstopila v prostore pošte na Teharjah. Oborožena s pištolo in zamaskirana sta uslužbenko prisilila, da jima je izročila okoli 6.500 evrov gotovine.

Preiskavo še nadaljujejo. Intenzivno preverjajo in zbirajo obvestila še o preostalih ropih pošt ali bencinskih servisov na območju policijske uprave in širše, za katere sumijo, da bi lahko bila vanje vpletena. Oba bodo kazensko ovadili za štiri kazniva dejanja ropa.

Za 41-letnega osumljenca zbirajo tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Oba osumljena bodo danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Celju.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije