UJET

Pri hrvaškem državljanu (40) našli kokain in konopljo

Gre za starega znanca kriminalistov.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

MURSKA SOBOTA – Vodja oddelka za organizirano kriminaliteto sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota Roman Medik je predstavil kriminalistično preiskavo, med katero so zasegli večjo količino prepovedane droge konoplje.

V sredo okoli 23.30 so policisti postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota na kontrolni točki Dolinsko na avtocesti v smeri Maribora ustavili in preverili vozilo znamke Mercedes-Benz hrvaških registrskih oznak, ki ga je vozil 40-letni državljan Hrvaške. Sopotnica v vozilu je bila 26-letna državljanka Hrvaške.

Pes zaznal drogo

Med rutinskim nadzorom voznika in sopotnice je bilo prek uradnih evidenc policije ugotovljeno, da je voznik operativno zanimiva oseba, ki so ga v preteklosti kriminalisti PU Murska Sobota že obravnavali zaradi kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo prepovedanih drog. V nadaljnji postopek so se zato vključili kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota in vodnik službenega psa za odkrivanje prepovedanih drog. Opravljen je bil pregled vozila, potnikov in prtljage.

Pri pregledu notranjosti vozila je službeni pes za odkrivanje drog našel manjši zavoj bele snovi, za katero se je izkazalo, da je kokain. V nadaljevanju postopka je službeni pes prav tako nakazal predele v vozilu, kjer je obstajala velika verjetnost prisotnosti prepovedane droge. Na podlagi omenjenih ugotovitev in utemeljenih razlogov za sum, da je v vozilu skrite še več prepovedane droge, so kriminalisti naslednji dan odvzeli prostost obema državljanoma Hrvaške in vozilo zasegli.

V priporu

Po pridobitvi odredbe okrožnega sodišča v Murski Soboti je bila opravljena preiskava vozila, kjer je bilo v prirejenem prostoru rezervoarja za plin najdeno 20 zavojev po 500 gramov prepovedane droge konoplje.

Po zasegu prepovedane droge in prevoznega sredstva je bil osumljeni hrvaški državljan s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Sopotnica v vozilu je bila po izvedenem prekrškovnem postopku zaradi zasega kokaina izpuščena iz pridržanja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije