NESREČA

Prevračal se je 50 metrov

V ponedeljek zvečer je 36-letnik zaradi prevelike hitrosti zapeljal s ceste. Ker ni bil pripet, je med prevračanjem padel iz avta.
Fotografija: FOTO: PGD KOBARID
Odpri galerijo
FOTO: PGD KOBARID

NOVA GORICA – Hudo se je v prometni nesreči, ki se je zgodila predvčerajšnjim ob 21.42, poškodoval voznik osebnega vozila, ki se je ponesrečil na glavni cesti v bližini Starega sela v občini Kobarid. »Ugotovljeno je bilo, da je 36-letni voznik avtomobila vozil po glavni cesti iz Robiča proti Kobaridu. Ko je med vožnjo na omenjeni relaciji pripeljal v levi nepregledni ovinek, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostnim ceste ter svojim vozniškim sposobnostim,« je o vzroku za nesrečo, torej neprilagojeni hitrosti, sporočil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik.

FOTO: PGD KOBARID
FOTO: PGD KOBARID

Voznik je z osebnim vozilom je zapeljal desno zunaj vozišča in trčil v prometni znak, zadnji del avtomobila pa je zaneslo v desno. Avto se je prevračal skoraj 50 metrov, zatem pa je obstal približno pet metrov od roba vozišča. »Med prevračanjem avtomobila je voznika, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, vrglo iz vozila in je posledično obležal na travniku,« je sporočil Božnik.
 

Voznika našli gasilci


Prvi so voznika, ki je bil nezavesten, našli gasilci PGD Kobarid, ki so na kraj nesreče prišli še pred tolminskimi reševalci. Moški je ležal približno 25 metrov stran od vozila, gasilci pa so hudo poškodovanemu vozniku na kraju dogodka dali prvo pomoč. Reševalci so poškodovanca najprej odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, nato pa v ljubljanski klinični center.


»Na kraju hude prometne nesreče so posredovali tudi bovški in prometni policisti, ki bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep,« je še sporočil Božnik. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije