PETKOVI PROTESTI

Pred sedežem SMC incident med policijo in šestimi protestniki (VIDEO)

Policija na ljubljanskem protestu uvedla prekrškovni postopek proti šestim osebam.
Fotografija: Protesti v Ljubljani. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Protesti v Ljubljani. FOTO: Jure Eržen, Delo

Med petkovim protivladnim protestom v Ljubljani so se protestniki zbrali tudi pred sedeži koalicijskih strank. Pred sedežem SMC v bližini državnega zbora se je zgodil tudi manjši incident s policijo, ko so protestniki s kredo pisali po tleh. Kot so za STA pojasnili na ljubljanski policijski upravi, so zaradi tega uvedli prekrškovni postopek proti šestim osebam.

Protestniki so se po navedbah ljubljanske policijske uprave odpeljali na različne lokacije po mestu, kjer so na tla pisali različne napise. »Policisti so udeležence opozorili na kršenje 13. člena zakona o varstvu javnega reda in miru, vendar so protestniki pisanje na različnih lokacijah kljub temu nadaljevali. Policisti so uvedli prekrškovni postopek proti šestim osebam,« so pojasnili.


Protest je tudi tokrat potekal mirno, so pa policisti zaprli več ulic, da bi zagotovili varnost. Po navedbah policije so opravili 43 postopkov ugotavljanja identitete. Za zdaj so ugotovili sedem kršitev javnega reda in miru, eno kršitev zakona o javnih zbiranjih ter 28 kršitev odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah.

»Zaseženih je bilo nekaj transparentov z neprimerno vsebino, nadaljuje pa se zbiranje obvestil v zvezi z dogodkom in se bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepalo v skladu z zakonodajo oziroma obvestilo pristojni zdravstveni inšpektorat,« so zapisali pri PU Ljubljana. Po njihovi oceni se je na protestu v središču Ljubljane zbralo približno 2.500 kolesarjev in pešcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije