GROŽNJE IZ ZAPORA?

»Prasec, zvezal ga bom, jaz bom seksal s tabo, on naju bo moral pa gledati!«

Dejan T. je na sodišču spregovoril o grožnjah razvpitega Leona Podlogarja.
Fotografija: Leon Podlogar vse očitke zanika. FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Leon Podlogar vse očitke zanika. FOTO: Igor Mali

LJUBLJANA – Čeprav je Dejan T. nekaj časa bolj iz ozadja spremljal težave svoje izbranke z nekdanjim partnerjem Leonom Podlogarjem, znanim iz sojenja in po oprostilni sodbi zaradi bombnega napada v Dobruški vasi, se je pozneje v zadevo še kako vpletel.

Domnevnih groženj Podlogarja, ki mu te dni v Ljubljani sodijo zaradi vrste kaznivih dejanj, partnerica ni mogla več prikrivati, poleg tega naj bi Podlogar grozil tudi njemu. Zaradi vsega skupaj je lani celo štiri mesece in pol prebil na bolniškem dopustu, da je lahko pazil nanjo in na družino.

Vsak dan ga je partnerica namreč vsa objokana klicala v službo. »Merjasec, prasec, zvezal ga bom, jaz bom seksal s tabo, on naju bo moral pa gledati!« naj bi Podlogar zapisal njegovi partnerici v enem od sporočil.
 

Prasec merjasec


Podlogar je bil pravnomočno oproščen bombnega napada, v katerem sta umrli Ivanka Brajdič in Jovanka Kočevar. FOTO: Igor Mali
Podlogar je bil pravnomočno oproščen bombnega napada, v katerem sta umrli Ivanka Brajdič in Jovanka Kočevar. FOTO: Igor Mali
Z nekdanjo partnerico Leona Podlogarja je Dejan T. zdaj že devet let, a zadnja leta naj bi jima obtoženec spremenil v pekel. Grozil naj bi mu v SMS-sporočilih, ki jih je dobivala ona, prejela naj bi jih več kot 500. V njih mu je grozil s smrtjo, enkrat je denimo napisal, da stoji pred njunim blokom v Hrastniku v polni lovski opremi in z lovsko puško.

Pred blokom ga resda ni opazil, je pa Podlogarja videl, da se pelje s svojim bratom v avtu mimo po glavni cesti. Brat naj bi bil poleg tudi aprila lani v Laškem, ko sta s partnerico prišla v lokal na bencinsko črpalko na kavo. Podlogar, ki je imel v tistem času prepoved približevanja nekdanji partnerici, in njegov brat, ki sta ju očitno videla, sta prišla v lokal in Podlogar ga je znova zmerjal s »prascem merjascem« ter ga z rokama izzival, češ, pridi k meni. Partnerica se je prestrašila in odšla sta na policijo v Laško.


Priča Dejan T. še pravi, da pred Podlogarjem že od leta 2016 nimata miru, iz pripora naj bi jima pisal še letos, 18. januarja, in med drugim zapisal, da jima čestita za obletnico, ki naj jo lepo praznujeta, ker bo njuna zadnja. Oškodovanca sta telefonsko številko blokirala, o zadevi pa obvestila ljubljanske pripore na Povšetovi.

Vprašanje je, ali bodo sporočilo lahko povezali s Podlogarjem, ker menda pravosodni policisti pri pregledu njegove celice niso našli telefona. Podlogar pa je še včeraj zanikal, da bi poslal takšno sporočilo.


Podlogar tudi sicer zanika očitke tožilstva, da je bivši grozil, in trdi, da gre za njeno maščevanje. Tožilstvo med drugim trdi, da ji je ob grožnjah pošiljal fotografije svojih genitalij in celo videoposnetek masturbiranja, pa tudi fotografije bomb in pištol in se ob tem hvalil z bombnim napadom, za katerega je bil oproščen. S smrtjo pa da je grozil tudi policistom.

Naj spomnimo, da je bil Podlogar v postopku zaradi bombnega napada v romskem naselju v Dobruški vasi, kjer sta 3. junija 2005 eksplodirali dve bombi; prileteli sta skozi okno hiše in ubili mater in hčer, 46-letno Ivanko Brajdič in 21-letno Jovanko Kočevar. Sprva je bil obsojen na 30 let, nato na 20, naposled je bil pravnomočno oproščen. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije