POLICIJSKA PREISKAVA

Požar pod drobnogledom: povzročena nevarnost za življenje ljudi

Požar se je razširil na okoli 4.000 kvadratnih metrov, pogoreli pa so različni deli vozil, pnevmatike in ostali odpadki.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Keršič
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Keršič

V soboto, 22. avgusta, nekaj po 23. uri so bili policisti obveščeni o požaru na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani, ki je zajel večji opuščen avtoodpad. Požar se je razširil na okoli 4000 kvadratnih metrov, pogoreli pa so različni deli vozil, pnevmatike in ostali odpadki, ki so se tam nakopičili v zadnjih letih.

Po opravljenem ogledu policisti nadaljujejo s kriminalistično preiskavo tudi v smeri sumov kaznivega dejanja. O vseh  ugotovljenih dejstvih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. Materialna škoda sicer ni velika, je pa bila s požarom povzročena nevarnost za premoženje in življenje ljudi. Požar bi se lahko razširil v bližnji gozd, ki ga je požar že dosegel in od
tam proti naseljenim krajem. To so z uspešnim gašenjem preprečili gasilci. 

Policija je glede avtoodpada v preteklih letih že ukrepala saj je znani osumljenec med leti 2016 in 2018 na zemljišču, ki ga je uporabljal proti predpisom, skladiščil, obdeloval in odlagal različne vrste odpadkov, predvsem izrabljena motorna vozila in njihove dele. Policija je pri preiskavi sumov kaznivega dejanja sodelovala s pristojnimi inšpekcijskimi organi, ki so proti uporabniku zemljišča ukrepali v skladu s svojimi pristojnosti, vendar uporabnik zemljišča do sedaj ni saniral.

S tem je povzročil nevarnost nastanka škode na kakovosti zemlje in vode, ter živalim in rastlinam. V mesecu marcu je bila na 2018 na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zoper znanega osumljenca podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije