LJUTOMER

Poskušal posiliti natakarico, na pomoč so priskočile stranke lokala

Moški je v Ljutomeru v nedeljo v enem popoldnevu dvakrat poskušal posiljevati.
Fotografija: Na srečo so mu preprečili, da bi dokončal dejanje. FOTO: GULIVER/Getty Images
Odpri galerijo
Na srečo so mu preprečili, da bi dokončal dejanje. FOTO: GULIVER/Getty Images

LJUTOMER – V prleški prestolnici Ljutomeru je v teh dneh ena osrednjih tem večine pogovorov poskus posilstva. Zgodilo se je minulo nedeljo v popoldanskih urah, tako rekoč v središču mesta. Moški, ki je domačin, se je v enem dnevu namreč spravil na eno oziroma dve ženski.
 

Posiliti je poskušal dvakrat


Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi Prlek sprva v bližini športne dvorane ŠIC Ljutomer in Restavracije Mitra poskušal posiliti natakarico. Na srečo pa mu namere ni uspelo uresničiti, saj so ji na pomoč priskočile stranke lokala. Toda to še ni bilo vse, kajti pozneje je menda še enkrat poskušal ponoviti isto kaznivo dejanje, vendar se je na srečo spet končalo samo pri poskusu. Ni sicer povsem jasno, ali je v drugo poskušal posiliti isto natakarico, ki jo je napadel že pred tem.
Policisti so moškega prijeli. FOTO: Arhiv S. N.
Policisti so moškega prijeli. FOTO: Arhiv S. N.

V vsakem primeru se bo v bližnji prihodnosti očitno srečal s sodniki, kajti tudi na Policijski upravi Murska Sobota so nam potrdili, da obravnavajo omenjena kazniva dejanja, za katera je zagrožena stroga sankcija. »Policisti s policijske postaje Ljutomer so v nedeljo popoldne obravnavali dve kaznivi dejanji iz poglavja zoper spolno nedotakljivost. V obeh primerih gre za istega osumljenca z območja upravne enote Ljutomer, dejanje pa je bilo storjeno na javnem kraju. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo,« so nam na naše vprašanje namreč odgovorili na Policijski upravi Murska Sobota.


Storilca, če bo kdaj spoznan za krivega, morda čaka več let zapora. Slovenski kazenski zakonik namreč pravi, »da kdor prisili osebo drugega ali istega spola k spolnemu občevanju ali z njim izenačenim spolnim ravnanjem, tako da uporabi silo ali zagrozi z neposrednim napadom na življenje in telo, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let«. Enako seveda velja za poskus istega kaznivega dejanja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije