NEURADNO

Brutalni pretep, mariborsko sodnico na urgenci oživljali

Objavljeno 16. junij 2019 10.51 | Posodobljeno 17. oktober 2019 09.42 | Piše: T. V.

Dogajalo se je sredi noči.

Simbolična fotografija. FOTO: arhiv S. N.
MARIBOR – Okoli 1.15 je bil OKC PU Maribor obveščen, da je bila na območju Maribora napadena in hudo telesno poškodovana sodnica mariborskega okrožnega sodišča.

Na kraj so bili napoteni reševalci in policisti. Poškodovani je bila nudena medicinska pomoč, z vozilom nujne medicinske pomoči je bila odpeljana v UKC Maribor.
Ob 15.00 bo Andrej Kolbl, ki po pooblastilu generalne direktorice policije vodi sektor kriminalistične policije PU Maribor, podal izjavo v zvezi s preiskavo poskusa umora mariborske sodnice.

image
Več naj bi bilo znanega po izjavi policije. FOTO: Tadej Regent, Delo
Štajerski mediji poročajo, da je bila napadena sodnica Daniela Ružič, ki so jo brutalno pretepli neznanci pred njeno hišo v Pekrah, ko se je ponoči vrnila domov. Sodnico so odpeljali na urgenco, kjer so ugotovili, da ima več zlomov rok, lobanje in obraznih kosti. Sodnica, ki dela na sodišču na gospodarskem oddelku, je v kritičnem stanju, poroča Večer. Na urgenci naj bi jo po neuradnih informacijah oživljali, pa poroča 24ur.com in dodaja, da je zdaj Ružičeva pri zavesti na intenzivni negi.

Policija preiskuje poskus umora

Policisti so zavarovali kraj dejanja in obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika ter državno tožilko, ki sta prišla na kraj. Preiskovalni sodnik je prevzel vodenje ogleda kraja dejanja kaznivega dejanja poskusa umora skupaj z mariborskimi kriminalisti, ki izvajajo obsežne aktivnosti v okviru intenzivne kriminalistične preiskave.

Policija poziva vse, ki bi imeli informacije ali kar koli vedeli o tem napadu, da pokličejo 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Ružičeva je bila sodnica v nekaterih bolj znanih primerih, kot so tožba občine Duplek, ki je od avstrijske družbe Verbund zaradi škode v poplavah Drave leta 2012 zahtevala odškodnino, primer Samsara ter tožba DUTB proti nekdanjim vodilnim v Probanki.
Povezane vsebine
Deli s prijatelji