NEURADNO

Brutalni pretep, mariborsko sodnico na urgenci oživljali

Dogajalo se je sredi noči.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: arhiv S. N.
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: arhiv S. N.

MARIBOR – Okoli 1.15 je bil OKC PU Maribor obveščen, da je bila na območju Maribora napadena in hudo telesno poškodovana sodnica mariborskega okrožnega sodišča.

Na kraj so bili napoteni reševalci in policisti. Poškodovani je bila nudena medicinska pomoč, z vozilom nujne medicinske pomoči je bila odpeljana v UKC Maribor.

Več naj bi bilo znanega po izjavi policije. FOTO: Tadej Regent, Delo
Več naj bi bilo znanega po izjavi policije. FOTO: Tadej Regent, Delo
Štajerski mediji poročajo, da je bila napadena sodnica Daniela Ružič, ki so jo brutalno pretepli neznanci pred njeno hišo v Pekrah, ko se je ponoči vrnila domov. Sodnico so odpeljali na urgenco, kjer so ugotovili, da ima več zlomov rok, lobanje in obraznih kosti. Sodnica, ki dela na sodišču na gospodarskem oddelku, je v kritičnem stanju, poroča Večer. Na urgenci naj bi jo po neuradnih informacijah oživljali, pa poroča 24ur.com in dodaja, da je zdaj Ružičeva pri zavesti na intenzivni negi.

Policija preiskuje poskus umora

Policisti so zavarovali kraj dejanja in obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika ter državno tožilko, ki sta prišla na kraj. Preiskovalni sodnik je prevzel vodenje ogleda kraja dejanja kaznivega dejanja poskusa umora skupaj z mariborskimi kriminalisti, ki izvajajo obsežne aktivnosti v okviru intenzivne kriminalistične preiskave.

Policija poziva vse, ki bi imeli informacije ali kar koli vedeli o tem napadu, da pokličejo 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije