MAŠČEVANJE

Policistovi ženi zažgal avtomobil

Antonio Budački si je premislil in le priznal krivdo. Maščeval se je zaradi inšpekcijskega nadzora lokala.
Fotografija: Budački bo še pred iztekom leta na prostosti. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Budački bo še pred iztekom leta na prostosti. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

NOVO MESTO, METLIKA – Če je Metličan Antonio Budački ​še pred dvema mesecema ostro zanikal kakršno koli krivdo za požig osebnega avta v Podzemlju – ta je zagorel 20. januarja letos okoli enih zjutraj pod nadstreškom hiše enega od metliških policistov –, pa si je pred dnevi na novomeškem sodišču premislil in krivdo priznal ter sprejel kazen 10 mesecev zapora.
Nekdanja diskoteka Bakhus, kjer so imeli inšpektorji tiste noči nadzor. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Nekdanja diskoteka Bakhus, kjer so imeli inšpektorji tiste noči nadzor. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

Tako vsaj ne bo veleprocesa, v katerega bi se zagotovo razvilo sojenje mladeniču, saj je sodnica Mojca Hode že rezervirala nekaj razpravnih dni, v katerih bi se zvrstilo okoli 40 prič. Glede na to, da so mu odvzeli prostost že 20. januarja, ves čas pa je bil v priporu, bo pred koncem leta na prostosti.

Avto, ki so ga zublji povsem uničili, je zagorel v sumljivih okoliščinah. Bil je last žene policista, ki je bil tisto noč službeno v diskoteki Bakhus v Metliki kot asistenca inšpektorjem. Ti so vzeli pod drobnogled poslovanje nočnega lokala, ki je bil zaradi nočnega hrupa trn v peti domačinom. Prišli so zdravstvena inšpektorica, trije inšpektorji Fursa in inšpektor za notranje zadeve, asistenco jim je zagotavljalo več patrulj policije. Številna 'naključja' so organe pregona pripeljala do domnevnega požigalca, 27-letnega Antonia Budačkega iz Metlike, starega znanca policije in sodišč, ki je v času inšpekcijskega pregleda za krajši čas izginil iz diskoteke, med drugim pa je dejal: »Metlika bo plačala za to.«
Metlika bo plačala za to, so priče slišale reči Antonia. FOTO: Dejan Javornik
Metlika bo plačala za to, so priče slišale reči Antonia. FOTO: Dejan Javornik

Priče so čas, ko ga ni bilo v diskoteki, različno opredelile. Nekaterim se je zdelo, da ga ni bilo 5 minut, drugim, da je izginil za tri četrt ure. Budački, sicer partner takratne najemnice lokala, je, ko je po nalogu inšpekcije utihnila glasba, zapustil lokal, to pa so opazili policisti in bili zaradi izkušenj pozorni na to. Dve policistki sta se celo vozili okoli hiš in blokov, kjer bivajo policisti Policijske postaje Metlika. Razlog je bil utemeljen: Budački je pred časom že vrgel molotovko na stanovanjsko hišo policista in celo na PP Metlika, med domačini pa je znan, da težko kroti jezo do mož v modrem, da se hitro razburi in se maščuje z ognjem.


Tokrat je bil obtožen kaznivih dejanj maščevanja uradni osebi in povzročitve splošne nevarnosti. Za vsako je bil obsojen na 6 mesecev zapora, enotna kazen se glasi 10 mesecev zapora. Sodnica Mojca Hode ga je oprostila stroškov postopka, je pa sam dejal, da bo poravnal škodo lastnici avtomobila citroën C3, ki je priglasila 2000 evrov premoženjskopravnega zahtevka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije