Policisti ujeli 23-letnika, ki je napihal skoraj dva promila

Za vikend so ustavili več pijanih voznikov.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: PU Novo mesto

Policisti PP Rače so v nedeljo okrog 13. ure zasegli vozilo 71-letniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,55 mg/l). 

​Mariborski policisti pa so v petek zvečer zaradi nezanesljive vožnje ustavili 23-letnega voznika. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,95 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter zoper njega podan obdolžilni predlog. Ustavili so tudi 28-letnika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,42 mg/l), sankcije so podobne (prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog).

V soboto zgodaj zjutraj so mariborski policisti ustavili 39-letnika. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,30 mg/l, pri postopku mu je bila zasežena tudi manjša količina posušenih rastlinskih delcev, za katere obstaja sum, da gre za konopljo. Odrejen mu je bil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, a ga je odklonil. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje ter podan obdolžilni predlog, zaradi suma posedovanja prepovedane droge pa bo uveden postopek o prekršku.

Pod vplivom alkohola (0,68 mg/l) je vozil tudi 45-letnik, ki so ga policisti PP Maribor I ustavili včeraj, ob enih. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, ostal je brez vozniškega dovoljenja, zagovarjal pa se bo tudi pred sodiščem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije