Policisti so ju ustavili: njena oblačila so bila strgana, bila je vidno poškodovana

Če opazite nasilje v družini, ga prijavite, poziva policija.
Fotografija: Moški je bil nasilen do ženske (simbolična fotografija). FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Moški je bil nasilen do ženske (simbolična fotografija). FOTO: Getty Images, Istockphoto

Gorenjski policisti so v nedeljo popoldne obravnavali prijavo zaradi nasilja moškega nad žensko na javnem kraju v Lescah.

Policisti so par ustavili na Jesenicah, pri čemer sta oba zanikala nasilje. Ugotovitve policistov so bile drugačne, saj so med ustavljanjem vozila zaznali udarce moškega. Ženska je bila tudi vidno poškodovana, njena oblačila pa raztrgana.

Policisti proti moškemu še vodijo postopek in ga obravnavajo zaradi nasilja v družini ter kršitev prometnih pravil. Prav tako vodijo postopek zaradi kršitve odloka vlade o prepovedi prehajanja mej občine prebivališča, s čimer bodo seznanili pristojni zdravstveni inšpektorat.

Prijavitelju se policisti zahvaljujejo za prijavo in ob tem pozivajo tudi druge, da prijavijo nasilje na številko 113, saj ga žrtev mogoče ne more. Policija in ostale organizacije bomo poskrbeli za pomoč žrtvi in obravnavali nasilneža, zatrjujejo.

Policija letno obravnava okrog 80.000 različnih kaznivih dejanj, od tega kar več tisoč primerov nasilja v družinskem okolju, od na videz blagih oblik z manj opaznimi posledicami do tistih najhujših, kot so umori v družini. Kaznivi dejanji, ki ju v okviru družine obravnava policija, sta:

– nasilje v družini po 191. členu kazenskega zakonika (oškodovanec je polnoletna oseba),
– zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje po 192. členu kazenskega zakonika (oškodovanec je vsakdo, ki je mlajši od 18 let). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije