Policisti ovadili uničevalca kombajnov (FOTO)

Sodili mu bodo zaradi poškodovanja tuje stvari, večjega števila kombajnov.
Fotografija: Uničenje. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Uničenje. FOTO: Oste Bakal

Minulo jesen smo poročali o tem, da neznanec povzroča težave kmetovalcem in lastnikom kombajnov za siliranje in žetev koruze. Na območju Gornje Radgone in Lenarta je bilo uničenih ali poškodovanih vsaj ducat in pol omenjenih kmetijskih strojev, povzročena je bila velika materialna škoda, kmetje so se bali hoditi v koruzo, storilec pa nikakor ni prenehal.

Uničeni kombajn. FOTO: Oste Bakal
Uničeni kombajn. FOTO: Oste Bakal

Prenehali pa niso niti policisti in kriminalisti PP Gornja Radgona in PU Murska Sobota, ki so strpno zbirali dokaze in zdaj imajo dovolj materialnih dokazov, da so na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti podali kazensko ovadbo zoper osumljenca, ki mu bodo najverjetneje sodili zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, torej večjega števila kombajnov.

Podrobnejše podatke o tem bomo izvedeli danes, 2. 6., ko bo na PP Gornja Radgona posebna novinarska konferenca. Komandir radgonske policijske postaje Aleksander Kreslin bo, kot je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš, predstavil »uspešno preiskana kazniva dejanja poškodovanj tuje stvari – kombajnov, ki so se leta 2019 vrstila na širšem območju Policijske postaje Gornja Radgona«.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije