SRCE NEHALO BITI

Policist Dejan Žabot občana rešil zanesljive smrti

Objavljeno 24. april 2019 18.46 | Posodobljeno 24. april 2019 21.00 | Piše: O. B.

S pravilnim in hitrim odzivom mu je rešil življenje.

Policist Dejan Žabot. FOTO: Suzana Rauš
KOBILJE – Veliko sreče je imel starejši moški iz okolice Kobilja, ki si je ogledal nogometno tekmo v omenjenem kraju. Takrat mu je namreč prenehalo biti srce in sreča je bila, da je bil na tekmi kot gledalec Dejan Žabot, policist iz enote vodnikov službenih psov PU Murska Sobota v Murskih Petrovcih. Po nogometni tekmi v Kobilju je namreč je skupaj z še enim moškim in žensko rešil življenje starejšemu moškemu. 

Moškemu so sprva izmenično masirali srce. Ko so nato na kraj dogodka pripeljali defibrilator, se je policist, tisti dan sicer prost dela, spomnil usposabljanja, ki se ga je udeležil pred časom, in s pravilno uporabo aparature pridobil dragoceni čas. Z AED je prvo pomoč nudil vse do prihoda reševalcev, ki so pozneje ogroženega moškega prevzeli v oskrbo. Kot so povedali pri soboški policijski upravi, so zaradi Dejanove skromnosti za njegovo dejanje pravzaprav izvedeli šele čez čas. Dodajajo pa, da so nanj izjemno ponosni. Po drugi strani pa policist Dejan Žabot, nogometaš in ljubitelj nogometa iz Odrancev, pravi, da je zanj največje zadovoljstvo, da je lahko pomagal sočloveku. Po njegovem bi enako storil vsakdo, ki bi se znašel na njegovem mestu.

Zanimivo je tudi, da je pred časom Dejanova sodelavka Jasmina Mulec Litrop iz enote vodnikov službenih psov v Murskih Petrovcih prav tako zanesljive smrti rešila državljana. Ko se je peljala iz službe domov je namreč ob cesti v Bogojini opazila starejšega moškega, bosonogega in oblečenega le v spodnje perilo. Ustavila se je in pristopila do zmedenega moškega, ki je bil že precej podhlajen. Iz svojega vozila je prinesla odeje in ga ovila vanje. Odpeljali so ga v bolnišnico v Rakičanu in dogodek se je končal dokaj srečno ...

Res je sicer, da nekateri ne cenijo policijskega dela, zlasti tistih v modri uniformi, ki jih obravnavajo zaradi prekrškov ali kaznivih dejanj, a roko na srce, možje postave so vseeno vedno pripravljeni pomagati vsakomur, ki je pomoči potreben.
Deli s prijatelji