VKLENJEN

Policijska akcija: aretirali Gašperja Ferjana

Sredi Idrije je v torkovem dopoldnevu potekala policijska akcija.
Fotografija: Gašper Ferjan, arhivska fotografija iz leta 2016. FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Gašper Ferjan, arhivska fotografija iz leta 2016. FOTO: Igor Mali

IDRIJA – Danes dopoldne so policisti PP Idrija vzeli prostost znanemu politiku in kandidatu za župana občine Idrija na nedavnih lokalnih volitvah Gašperju Ferjanu. Vzroki za njegovo aretacijo še niso znani. 

Aretacija Ferjana sredi belega dne na pločniku v strogem središču mesta je vzbudila pozornost naključnih opazovalcev. Policisti so obstopili  Ferjana, in ker ta očitno ni bil pripravljen oditi z njimi, so uporabili prisilna sredstva. Vklenili so ga v lisice in ga z marico odpeljali. Pri PU Nova Gorica podrobnosti o tej filmski aretaciji ne komentirajo. Aretacijo so po mnenju dobro obveščenih virov izpeljali na osnovi prošnje sodišča v Novi Gorici, kjer zoper aretiranega poteka več sodnih procesov. Po aretaciji so ga policisti prepeljali v zapor v Solkanu, kjer so ga prevzeli uslužbenci zapora.

V širši javnosti je Ferjan opozoril nase v zgodbi o prodaji javnega akvarija v Idriji. Takrat mu je uspelo dobiti celo več kot 1000 podpisov občanov za njegov predlog za ohranitev javnega akvarija v Idriji. V tej zgodbi se je zapletel v številne sodne spore z občino in nekdanjim županom Bojanom Severjem. Ob državnozborskih volitvah se je aktiviral kot kandidat za poslanca na listi stranke Bojana Požarja. Po sporu z njim je svoje politične aktivnosti povezal s stranko Davkoplačevalci se ne damo več in Vilijem Kovačičem. Ta mu je na nedavnih volitvah pomagal tudi pri kandidaturi za novega župana v Idriji, kjer pa je dobil zanemarljivo malo glasov. Na vse instance je vložil ugovore zoper potek volitev in terjal njihovo razveljavitev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije