SMRTNA NESREČA

Policija sporočila, da so ga našli mrtvega

Slovenske gore so vzele še eno življenje.
Fotografija: Pogrešanega so iskali tudi s helikopterjem. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Pogrešanega so iskali tudi s helikopterjem. FOTO: Tadej Regent, Delo

KORITA – Policisti gorske policijske enote in gorski reševalci GRS Mojstrana so v Koritih Zadnjice pod potjo čez Plemenice obravnavali smrt planinca (nemškega državljana), poroča PU Kranj. Planinca, ki je bil v gorah sam, je policijski helikopter iskal že včeraj, dolino Vrat pa so peš prehodili gorski reševalci. Okoliščine kažejo, da je zdrsnil na strmi in spolzki poti ter umrl po padcu čez visoko prepadno steno. S kraja nesreče ga je danes odpeljal helikopter.

Tragičen opomin 

Gorenjski policisti opozarjajo, da je dogodek »tragičen opomin vsem, ki se boste odpravljali v gore, da so razmere še vedno zelo nevarne in varljivo drugačne, kot jih kaže pogled iz doline«.

Ni še minil teden dni, odkar se je planinec zelo hudo ponesrečil v Petem žrelu pri sestopu s Storžiča. Še en teden prej, 17. februarja, je pri iskanju snežne deske na območju Krvavca zunaj smučišča zaradi zdrsa umrl hrvaški državljan, 9. februarja pa so policisti obravnavali smrt planinke pri sestopu z Grintovca.

Policisti svetujejo, da z izleti v visokogorje počakajte na ugodnejše razmere. »Če od domačinov slišite, da je nevarno, ima tisti, ki vam je to povedal, prav.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije